adscode
adscode

Okul kamerasına polis erişimi

İki bakanlık arasında imzalanan protokolle izleme odaları oluşturulacak, şifreler emniyetle paylaşılacak.

Okul kamerasına polis erişimi
Eğitim
OHAL döneminde artırılan güvenlik önlemlerinin ardından, Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü ile okullardaki güvenlik tedbirleri artırılarak yenilendi. Lise, ortaokul ve ilkokullar artık İçişleri Bakanlığı tarafından risk değerlendirmesi kapsamında üç farklı grupta derecelendirilecek, okullarda kamera sistemi ile izleme odaları oluşturulacak ve kameralar polis tarafından uzaktan takip edilecek. Bu protokol dışında, İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelge ile okul binaları, yurt ve öğrenci pansiyonlarının dört cepheden resimleri ile krokilerinini il milli eğitim müdürlüklerinden isterken, Milli Eğitim Bakanlığı da okullardaki güvenlik tedbirlerine ilişkin denetimlerini artıracak.

Ekip oluşturulacak

2007’deki işbirliği protokolüne ek olarak yeni anlaşmadaki en dikkat çeken unsur ise okullardaki güvenlik kameralarının uzaktan erişim ile polis kontrolüne verilmesi oldu. Protokol kapsamında bakanlığa bağlı tüm okullarda kamera sistemlerine ilişkin eksikler tamamlanarak, izleme odaları oluşturulacak. Milli Eğitim Bakanlığı ayrıca tüm okullardaki kamera sistemlerinin polis tarafından uzaktan izlenebilmesi için gerekli kullanıcı adı ve şifrelerini İçişleri Bakanlığı’na bildirecek.

Protokol kapsamında, polis okullarda meydana gelebilecek olaylara müdahale amacıyla ekipler oluşturacak, okul irtibat görevlileri ile ihtiyaç duyulacak kişilere eğitim verilecek. Okullardaki güvenliği olumsuz etkileyen iç ve dış faktörler belirlenecek. Öğrencilerin madde kullanımı ve zararlı alışkanlıklara karşı korunmasına yönelik gerekli önlemler alınacak. Çocuklarla yakın temas halinde çalışan, kantin görevlisi, temizlik görevlisi ve servis şoförü ve rehber personel hakkında güvenlik araştırması yapılacak.


Cumhuriyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)