adscode
adscode

Okulunun bahçesinde örümcek türü keşfetti

İstanbul Saint-Joseph Fransız Lisesi 9. sınıf öğrencisi Fikret Arda Düzgünses, okulun bahçesinde bugüne kadar kaydı bulunmayan bir örümcek türü keşfetti.

Okulunun bahçesinde örümcek türü keşfetti
Lise
Güncelleme : 14-Jan-24 12:33

OZAN ÖMER KADÜKER / MİLLİYET

 

Okulunda ‘karınca uzmanı’ olarak tanınan Düzgünses’in konuyla ilgili yazdığı bilimsel makale, Munis Entomology & Zoology dergisinin bu yılki ilk sayısında yayımlandı.

Keşfettiği örümcek türü hakkında bilgi veren Düzgünses, “Bilimsel ismi ‘Heliophanus apiatus’ olan sıçrayan örümcek türü, avlarını zıplayıp yakalıyor. Türün çarpıcı bir özelliği ise siyah bedeninin üstünde oldukça dikkat çeken genellikle beyaz olan benekleri. Türkiye’de bulmadan önce genellikle Batı Avrupa ve yakınlarında dağılım göstermekle birlikte ABD’de San Francisco ve çevresine yerleşmişti” dedi.

EKLEM BACAKLILARA MERAKLI

Küçüklüğünden beri eklem bacaklılara meraklı olduğunu, boş zamanlarımda doğal alanlara giderek gözlem yaptığını belirten Düzgünses, “Eğitimimi biyoloji odaklı almayı ve karıncalar üzerine araştırmalar gerçekleştirmeyi umuyorum. Bilim için yeni bir karınca türü bulmak ise bu alandaki en büyük hayallerimden biri” diye konuştu.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)