adscode

Okusun da Büyüsün Projesi

Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği topluluğu öğrencileri “Çocuklarımıza uykuya dalmadan önce anlatacak bir masalımız olsun, Bursa’daki küçük kardeşlerimiz okumaya doysun” diyerek “OKUSUN DA BÜYÜSÜN”…

Okusun da Büyüsün Projesi
Etkinlikler

Sosyal ve Kültürel Projeler Ekip Tanıtımı:

            Türkiye’nin en köklü ve en aktif öğrenci topluluklarından Gazi Endüstri Topluluğu 16. Yılında, yeni yaşının getirdiği bilinçle ve sorumluluklarının farkındalığıyla, sosyal ve kültürel projeler konusuna daha fazla mesai ayırarak ve daha profesyonel  bir bakışla bu yıl bünyesinde Sosyal ve Kültürel Projeler Ekibine de yer ayırmıştır.
            Bu ekip, sorumlu ekip liderinin öncülüğünde yapılması kararlaştırılan kültürel etkinlikler temalı konferans, panel, seminer vb. faaliyetlerde çağıorılacak kişi ve kişilerden, konu seçimine kadar çok kapsamlı ve detaylı çalışmaları titizlikle yürütmekte yükümlüdür.

 

GaziENT’nin Sosyal Sorumluluk Felsefesi

            Tüm bireylerin ve yönetimlerin içinde yaşadıkları toplumun yaşam kalitesini iyileştirmek için kendi çalışanları ve onların aileleri, yerel halk ve bütün toplumla birlikte sürdürülebilir bir dünya için ekonomik, çevresel, kültürel ve sosyal gelişmeye destek verme sorumluluğudur.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle daha iyi bir eğitimden yararlanamayan çocukların durumlarının iyileştirilmesine yönelik bu sosyal sorumlulukta GaziENT olarak bizde üzerimize düşeni yapalım istedik ve bunun için “OKUSUN DA BÜYÜSÜN” adı altında bir eğitim ve destek projesini hayata geçirmek niyetindeyiz.

İyi bir eğitim için Türkiye çapında yaygınlaşması hedeflenen projenin eğitimde sosyal sorumluluğa yer veren bir model oluşturulmasına da büyük bir  katkı sağlamasını bekliyoruz.

 

GaziENT Sosyal Sorumluluk Projesi “OKUSUN DA BÜYÜSÜN”

FAALİYET PLANI:

 

Projenin altyapı çalışmalarının hazırlanması. Kurulacak kütüphane yerinin fizibilite çalışmasının yapılması Kütüphanenin yapılan çalışma doğrultusunda masraf çizelgesinin oluşturulması Bütçe doğrultusunda sponsorluk görüşmeleri Kampanya tanıtım ve bilgilendirme süreci İnşaat çalışmalarının tamamlanması Kütüphane için kitap toplanması Kitapların okula öğrenci birlikleri vasıtasıyla ulaştırılması

Projenin Konusu:

 

Kitap okuma oranının %4.5 olduğu ve 6 kişiye yılda 1 kitap düşen ülkemizde, daha iyi bir gelecek için okuyan bireyler yetiştirilmesine ve katkı sağlanması.

 

Projenin Amacı:

 

Belirlenen okul ile bağlantılı Bursa valiliğinden alınan izin doğrultusunda akdi ve nakdi toplanan yardımlar ile gelecekte okuyan bireyler yetiştirmek amacıyla ilgili okula kütüphane yapılması.

 

Projenin Kapsamı:

 

Projemiz GaziENT topluluğu ve destek veren firmalar eşliğinde Türkiye genelinde toplanacak yardım ile kütüphane yapacağımız okulu kapsamaktadır.

*****

 

 

Projenin Uygulama Alanı:

 

Bursa da Valilik tarafından belirlenen bir ilkögretim okulu

 

 

Projenin Süresi:

 

2011-2012 yılını kapsayan 1 yıldır.

 

Projeler Sorumluları:

 

Mustafa SEYİTHANOĞLU       GaziENT Yönetim Kurulu Başkanı

Yunus Emre ŞANAP                GaziENT Projelerden Sorumlu Yönetim KuruluBaşkan yrd.

Nazlı DOĞANÖZÜ                    GaziENT Sosyal ve Kültürel Projelerden Sorumlu Ekip Lideri

Gülter VAROL                            GaziENT AR-GE Ekibi Lideri

 

            Gazi Endüstri Topluluğu üyeleri olarak biz, bundan sonra ”Çocuklarımıza uykuya dalmadan önce anlatacak bir masalımız olsun, Bursa daki küçük kardeşlerimiz okumaya doysun” diyerek “OKUSUN DA BÜYÜSÜN” adı ile yürütebileceğimiz bir kampanya başlattık.

Tüm diğer sosyal sorumluluk projelerinden farklı olarak biz, henüz öğrenciyken en kalbi duygularımızla geleceğimiz olan günümüzün güzel çocukları için elimizden geleni yapmak arzusuyla yola revan olduk. Ancak bu yolda yalnız yürüyemeyeceğimizin farkındayız.

Projemizin lansmanına başladığımız sırada Bursa da kütüphanesi olmayan bir İlköğretim okulunda okuyan kardeşlerimiz olduğunun haberini aldık ve kampanyamızı bu okula kanalize ettik.

Yardımlarımızı yönlendireceğimiz okulumuz Bursa da bulunmaktadır. Okulumuz da eğitim gören minik kardeşlerimiz toplayacağımız yardımlar ile geleceğe okuyan bireylerin gözüyle bakacaktır.

                                                                                                                                                                                  Nazlı DOĞANÖZÜ

  Gazi Endüstri Topluluğu

  Sosyal ve Kültürel Projelerden Sorumlu Ekip Lideri

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)