adscode

Okuyorum Oynuyorum!

Yapı Kredi ve TEGV, ünlü oyuncularla çocukları aynı sahnede buluşturuyor...

Okuyorum Oynuyorum!
Özel Eğitim

 

Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliğinde beş yıldır kesintisiz olarak sürdürülen “Okuyorum Oynuyorum” Projesi kapsamında gerçekleşen özel tiyatro etkinliği ile çocuklar, ünlü isimlerle bir araya geliyor.

 

Türkiye genelindeki 12 Eğitim Parkı’nda hayata geçen projede, ünlü oyuncular çocuklara koçluk yaparak, onları tiyatro ile tanıştırıyor.

 

Yapı Kredi ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), 2006 yılında başlattıkları Okuyorum Oynuyorum Projesi kapsamında özel bir etkinlik hayata geçiriyor. TEGV’in 11 farklı ilde bulunan 12 Eğitim Parkı’nda çocuklarla buluşan ünlü oyuncular ‘Çocuk Hakları’ ilkelerini konu alan tiyatro oyunlarını çocuklarla birlikte çalışıyorlar.

 

Çocukların tiyatroyla buluşmasını ve yaratıcılıklarının ortaya çıkmasını amaçlayan etkinlikte, Türkiye’nin önde gelen oyuncularından Altan Gördüm, Bahtiyar Engin, Büşra Pekin, Cem Davran, Deniz Çakır, Dolunay Soysert, Ezgi Mola, Gürgen Öz, Haluk Bilginer, Mert Fırat, Saadet Işıl Aksoy, Serkan Altunorak, Şebnem Bozoklu, Sumru Yavrucuk, Yiğit Özşener ve Zeynep Alkaya çocuklara koçluk yapıyor. Projenin Müzik Direktörlüğünü ise ünlü piyanist Sabri Tuluğ Tırpan üstlendi.

 

TEGV’in Afyon, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Samsun, Şanlıurfa ve Van’da bulunan Eğitim Parkları’nda Okuyorum Oynuyorum etkinliğine katılan çocuklardan tiyatro grupları oluşturuldu. ‘Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 12 ilkesi oyunlaştırıldı ve bu oyunlar belirli aralıklarla Parklar’a giden değerli tiyatro sanatçıları tarafından çocuklara çalıştırılıyor. Oyuncular; kostüm, dekor, müzik çalışmalarının tamamını çocuklarla birlikte gerçekleştiriyorlar.

 

3 aylık bir çalışmanın sonucunda, Mayıs ayı sonunda bulundukları ilde oyunlarını sahneleyecek olan çocuklar, Haziran ayında ise İstanbul’a gelerek, 12 ilkenin tamamının birleştirildiği final oyununu sahneleyecekler.

 

Okuyorum Oynuyorum Hakkında

 

Yapı Kredi ve TEGV işbirliğinde 2006 yılından bu yana gerçekleştirilen “Okuyorum Oynuyorum” Projesi, ilköğretim çağındaki çocukların kendi yaratıcılıklarını harekete geçirebilmeleri, her türlü ortamda kendilerini özgür bir şekilde yazılı ve sözlü olarak ifade edebilmeleri, okuduklarını ve dinlediklerini anlayan, yorumlayan, okuma alışkanlığına sahip, kelime dağarcığı zengin bireyler haline gelmeleri misyonu taşıyor. Çocuklara okuma ve dinleme zevki kazandırmak; onların bilimsel, eleştirici, yapıcı ve yaratıcı düşünme yolları edinmelerine yardımcı olmak; onlara kütüphane/kitaplık kültürü edindirmek ve belirli bir konu çerçevesinde konuşma ve tartışma becerisi kazandırmak projenin en önemli hedefleri arasında yer alıyor.

 

Okuyorum – Oynuyorum projesi, 7-11 yaş grubu çocukların okuma becerilerini geliştirmek amacıyla her düzey için seçilmiş 8 ayrı öyküden ve bu öyküleri anlamaya yönelik çalışmalardan oluşan, özel tasarlanmış okuma odalarında uygulanan bir program. Bu program, Milli Eğitim Bakanlığı Türkçe öğretim programının genel ve özel amaçlarının yanı sıra yaratıcı okuma tekniği amaçları da dikkate alınarak hazırlandı. Okuyorum Oynuyorum eğitimleri, TEGV gönüllüleri tarafından TEGV’in Türkiye çapındaki Eğitim Parkı ve öğretim birimlerinde uygulanıyor.

 

Proje, 2009 yılı sonunda hedeflenenin üzerinde bir performans göstererek 62 bin 853 çocuk/etkinlik sayısına ulaştı. Alınan bu başarılı sonucun ardından proje 2012 yılı sonuna kadar uzatıldı. Bugün itibariyle 79 bin çocuk/etkinlik sayısına ulaşılan projede, 2012 yılı sonunda 100 bin çocuk/etkinliğe ulaşılması hedefleniyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)