adscode
adscode

OMÜ'de özel yetenek sınavları başladı

Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinde öğrenci alımı için özel yetenek sınavları başladı

OMÜ'de özel yetenek sınavları başladı
Üniversite
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesinde özel yetenek sınavları başladı.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız, yaptığı açıklamada, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında özel yetenekle öğrenci alımı için sınavların başladığını belirterek özel yetenek sınavlarının şeffaf ve adil gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu yıl 3 bin 295 bin adayın başvuruda bulunduğunu ifade eden Ayyıldız, fakültenin spor salonlarında başlayan sınavların üç bölüm için gerçekleştirildiğini belirtti. Ayyıldız, ''Bu yıl ikinci öğretim kısmımız kapandı. Sınavlara katılma puanlarımız da biraz yükseltildi. Buna rağmen 3 bin 295 öğrenci kayıt yaptırdı. Fakültemizde dünya standartlarında eğitim veriyoruz. Kaliteli ve günün imkanlarına göre eğitimler veriyoruz. Bu nedenle de tercih edilen bir okuluz.'' dedi.

Sınavların tamamen bilgisayarlı ve dijital ortamda gerçekleştiğini anlatan Ayyıldız, sadece koordinasyon parkuru sınavı yaptıklarını aktardı.

Sınavın eskisi gibi sıcak havalarda ve açık alanlarda yapılmadığına da dikkati çeken Ayyıldız, şunları söyledi:

''Bu yıl beden eğitimi ve öğretmenliği bölümüne 75, antrenörlük bölümüne 60, spor yöneticiliği bölümüne ise 60 olmak üzere toplam 195 öğrenci alınacak. Burada yapılan bütün koordinasyon ve performans sınavı elektronik ve bilgisayar ortamında değerlendiriliyor. Tamamen şeffaf sınav yapıyoruz.''

Ayyıldız, sınav yapılan alanlarda kamera bulunduğunu, öğrencilerin ve yakınlarının da ekranlardan sınavı izleme şansına sahip olduklarını aktardı.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)