adscode
adscode

ÖSYM Başkanının istifasını neden istemiyorsunuz?

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya, “ÖSYM Başkanı’nın istifasını neden istemiyorsunuz” diye sordu...

ÖSYM Başkanının istifasını neden istemiyorsunuz?
Özel Eğitim

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, TBMM Başkanlığı’na, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 1 milyon 700 bin öğrenciyi mağdur eden YGS sonuçlarına itiraz yapan öğrenci sayısının 20 bini aştığını belirten Ağyüz, Milli Eğitim Bakanı’na şu soruları yöneltti:

“ÖSYM hiçbir açıklama yapmadan LYS başvurularını neden uzatmıştır?

Bu yıl şifre skandalı ile kamuoyunda tartışılan YGS’nin il bazında başarı sıralaması ÖSYM tarafından neden açıklanmamıştır?

YGS’de resmi başarı sıralaması açıklanmamasına rağmen, AKP’nin Gaziantep Milletvekili adayı ve eski Milli Eğitim Bakanı Sayın Çelik’in, seçim bölgem Gaziantep için açıkladığı başarıda 54. sırada olduğumuz doğru mudur?

YGS’ye hatalı puan itirazları 20 bini aşmış ve itirazlar devam edip, itiraz için 27 Mayıs’a kadar süre verilmiş iken, 11 Mayıs’tan sonra itirazla puanları yükselip LYS’ye girmeye hak kazanacak öğrencilerin durumu ne olacak?

Bu olumsuz koşulları yaratan ve Başbakan tarafından bile ‘krizi yönetemediği’ söylenen ÖSYM Başkanı’nın istifasını neden istemiyorsunuz

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)