adscode

ÖSYM sessiz! liseliler sokakta...

YGS sonuçları konusunda sessiz kalan ÖSYM Başkanı Demir'i istifaya davet eden Kılıçdaroğlu "Densizliğin bu boyutunu görmedim" dedi.

ÖSYM sessiz! liseliler sokakta...
Özel Eğitim

 

ÖSYM Başkanı Ali Demir’in savcıya “Sınavı iptal edelim mi” diye sormasına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sert tepki gösterip, “Densizliğin bu boyutunu görmedim” dedi. Şifre iddiaları ve ardından yaşananlara yönelik liselilerin eylemleri dün de sürdü. ÖSYM’den de sınav sonucunun ne zaman açıklanacağına dair açıklama gelmedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Şadan Sakınan’ın yürüttüğü ‘YGS’de şifre soruşturması’ kapsamında polis ve bilirkişilerin Meteksan Matbaası’ndaki incelemeleri ve ‘zorunlu misafirlikleri’ dün de sürdü.

 

Sonuçlar belli değil

 

ÖSYM’den sınavın ne zaman açıklanacağına dair somut bir tarih gelmezken, Demir’in savcıya “Sınavı iptal edelim mi” diye sorduğu haberleri dün basına yansıdı. Bu duruma tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Hata yaptığını kabul ediyorsun, yine de o yerinde oturuyorsun. Seni birileri getirdi diye birileri mi götürecek. Onurlu insan o koltuktan kalkar” dedi.

 

Bu arada İstanbul, Ankara ve İzmit’te dün lise öğrencileri yine sokaklardaydı. Öğrenciler açıklamalarında ÖSYM Başkanı Demir’i istifaya davet etti ve sonuçların açıklanmasını istedi. İstanbul’da sosyal paylaşım sitesi üzerinden bir araya gelen öğrencilere Deniz Gezmiş’in kardeşi Bora Gezmiş de destek verdi.

 

Bir günlük açlık grevi

 

‘Devrimci Liseliler’ üyesi bir grupsa Ankara’da ‘Şifreleri kıra kıra geliyoruz’ pankartıyla AKP İl Başkanlığına yürüdü. Polisin izin vermediği grup, Yüksel Caddesi’ne gelerek bir günlük açlık grevine başladı. İzmit’te de liseli öğrenciler kent içinde yürüyüş ve oturma eylemi yaptı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)