adscode

'ÖSYM’den gelen kötü kokular kesilmiyor'

KPSS ile ilgili Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ne yönelik bir açıklama da CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı'dan geldi.

'ÖSYM’den gelen kötü kokular kesilmiyor'
Haberler
Özellikle son iki yıldır ÖSYM’nin yaptığı sınavlardan gelen kötü kokular bir türlü kesilmiyor. 2010 KPSS skandalının hesabının sorulmaması, sorumlular hakkında gerekenin yapılmaması, bugün yaşanan kopya ve soru hırsızlığının önünü açmıştır.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) derhal mercek altına alınması gerekir: 2010 yılından itibaren ÖSYM’nin yaptığı KPSS, ALES, YGS, LYS, İdari Yargı Hâkim Adaylığı Sınavı da dâhil tüm sınavlarda ve yerleştirme işlemlerinde skandallar birbiri ardına patlak vermiştir. Bu skandalların alelacele üstünün örtülmesi yeni skandalların da önünü açmıştır. ÖSYM’nin yaptığı şaibeli sınavların incelenmesi, bu skandallara neden olanların tespit edilmesi Kurum’un güvenilirliğinin yeniden sağlanması için 28.06.2012 tarihinde Meclis Araştırması amacıyla verdiğim önerge AKP tarafından dikkate alınmamıştır. Çünkü iktidarın amacı vatandaşın mağduriyetine sebep olanları cezalandırmak değil, aksine yandaşlarının yaratığı bu skandalları gündemden bir an önce kaldırmaktır.
Torba Yasa’ya ÖSYM ile ilgili konulan düzenlemeler ve özelleştirme yolu ile hizmet alımı haksızlıkları arttıracaktır. Bu düzenleme ile üniversite sınavlarına uzun süredir talip olan iktidar yanlısı şirketlerin isteği AKP tarafından yerine getirilmiştir. 
Bu düzenleme ile ilgili atılan tüm adımları adalet ve eşitlik adına takip etmeye ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. TBMM’nin daha fazla zaman yitirmeden devreye girmesi ve bir komisyon kurarak ÖSYM’yi her yönüyle incelemesi için ısrarımız sürecektir. 
Kamuoyuna saygıyla duyururum.
Prof. Dr. Aytuğ AtıcıMersin Milletvekili

egitimajansi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)