adscode
adscode

ÖSYM'den hatalı sorularla ilgili açıklama!

ÖSYM YGS sona erdiğinden beri gündeme damga vuran hatalı soru iddialarına ilişkin açıklama yaptı...

ÖSYM'den hatalı sorularla ilgili açıklama!
Sınavlar
13 Mart'da ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sınav bittikten sonra da hatalı soru iddialarıyla gündemden düşmedi. Adaylar da uzmanlar da birçok testte hata olduğunu iddia etti.

Türkçe’nin 28’inci, fizik testinin 9’uncu ve 7’nci sorusunun, matematikte 15 ve 30'uncu soruların, coğrafyada 21'inci  sorunun hatalı olduğu gerekçesiyle iptal edilmesi  istendi. İddialar sosyal medyada da kendine yer buldu. Tüm iddialara rağmen sessizliğini bozmayan ÖSYM sonunda beklenen açıklamayı yaptı.

ÖSYM: "Müsterih olun" 


ÖSYM’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklama ile, hatalı olduğu iddia edilen sorularla ilgili adaylara ‘müsterih olun’ denildi. İncelemelerin devam ettiği ve inceleme sonuçlarının YGS ile eş zamanlı açıklanacağı belirtildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkez (ÖSYM) resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sorulara itirazların incelendiğini, sonuçların YGS sınav sonuçlarıyla eş zamanlı olarak internet sayfasından duyuracakları belirtildi. Adaylara ‘müsterih’ olun denildi.

ÖSYM’nin Twitter hesabından yapılan açıklama:

“Değerli adaylar, ÖSYM her sınav sonrasında olduğu gibi yaptığı teknik analizler veya sorulara ilişkin itirazları bağımsız bilim heyetleri/kurulları marifetiyle titizlikle incelemektedir. Sınav sonuçlarının açıklanmasından önce soru itirazı incelemeleri tamamlanacak olup inceleme sonuçları, YGS sınav sonuçlarının açıklanması ile eş zamanlı olarak internet sayfamızdan adaylara duyurulacaktır. Tüm adaylarımız bu konuda müsterih olsun. 2016 YGS sonuçları 25 Mart 2016 tarihinde açıklanacaktır.” 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)