adscode
adscode

Oyun Onların İlacı Olacak

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, 'Oyun Benim İlacım' projesiyle kanser tedavileri devam eden 500 çocuğa ulaşmayı hedefliyor.

Oyun Onların İlacı Olacak
Türkiye'den Haberler
Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, 140 gönüllü ile 4 merkezde, 500 çocuğa 3 farklı yaş grubu için hazırladığımız fen, matematik, sanat ve oyun temelli etkinlik ve eğitim programıyla yatarak tedavi gören çocukları ve ailelerin tedavi sürecine uyum sağmalarını hedefliyor. 

KAÇUV, Oyun Benim İlacım Projesi’ni İstanbul Kalkınma Ajansı Sosyal İçermeye Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında gerçekleştiriyor. 

Projenin amacı İstanbul'da kanser tedavisi görmekte olan çocukların duygusal ve sosyal gelişimlerine yardımcı olmak; kendilerini ve duygularını ifade etme becerilerini geliştirmek, sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılamak ve tedavi sürecine uyum sağlamalarına destek olmak. 

Vakıf, proje kapsamında kendi 'Aile Evi' bünyesindeki etkinlik-eğitim merkezi ve 140 gönüllü desteğiyle, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pediatrik Onkoloji ve Hematoloji Birimleri’nde tedavileri devam eden 500 çocuğa ulaştırmayı hedefliyor. 

Uzman danışmanlar ile birlikte yürütülen ‘Oyun Benim İlacım’ projesi 3-6; 7-11; 12-15 olmak üzere 3 farklı yaş grubu için hazırlanan fen, matematik, sanat ve oyun temelli yaratıcı etkinlikler içeren eğitim programı çocukların sadece keyifli vakit geçirmelerini değil; bilişsel anlamda da desteklenmelerini hedefliyor. 

Tablet uygulamaları içeren etkinlikle çocukları güncel teknolojinin imkânları ile buluşması sağlanıyor. 

Projede çocuklarla yürütülecek çalışmaların yanı sıra ailelere yönelik seminerler de gerçekleştirilecektir. Aile Seminerlerinde tedavi gören çocuklarla yapılan sosyal etkinliklerin tedavi sürecine olumlu 


KAÇUV Hakkında İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle Oyun Benim İlacım Projesi’ni yürüten Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) "Nerede yaşam varsa, orada umut vardır" felsefesi ile ebeveynlerinin maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan 0-17 yaş arasındaki çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Servisi'nde çocukları tedavi görmekte olan aileler ve hekimlerinin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Vakıf faaliyetleri kapsamında hastanelerle işbirlikleri geliştiriyor, kanser tedavisi gören çocuklar ve aileler için sosyal ve psikolojik destek programları hazırlıyor ve toplum genelinde çocukluk çağı kanseri farkındalığı yaratacak etkinlikler hazırlıyor. 
Web Sayfası: www.kacuv.org

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)