adscode

Patentler Hayırsever Sahiplerini Bekliyor

Hürriyet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi girişimci fizik öğretmeni İlhami ARAN, patent hakları elinde bulunan üç buluşunu eğitim gönüllülerine vereceği günü bekliyor.

Patentler Hayırsever Sahiplerini Bekliyor
Haberler
                                            
İnovasyon Türkiye Fuarı’nda Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü & Bilim ve Teknoloji Merkezi standında ilgili gözler tarafından izlenen icatlar birçok kişinin beğenisini kazandı.
Acar Patent Ofisi’nden alınan bilgilere göre; Bursa ilinde okul yaptırmak isteyen hayırsever kişi ya da kurumlara ücretsiz olarak patent haklarının devredileceği belirtildi.
Öğrenciler “simitmatik” i çok sevecek
Okul yaptıracak kişi ya da kurumlara devri gerçekleşecek olan patentli buluşlar arasında öğrenciler tarafından en ilgi çekeni simitmatik gibi gözüküyor. Simitmatik ( Simit Otomatı )ile istenildiği kadar simit sayısı seçilerek, sıcak, el değmeden sunulan, üretici firması belli olan simide ulaşılabilecek. Ayrıca nakit sıkıntısı çektiğiniz durumlarda simitler taşıma kartları (bu kart, akbil, İstanbul kart) ile de alınabilecek. ARAN, Simitmatiği ayran, üçgen peynir gibi ürünleri de sunacak şekilde geliştirdiklerini ve simit bittiğinde üretici firmayı SMS ile uyardığını bildirdi.
Abdest Ayak Destek Aparatı
Yaşlılar ve fiziksel problemi olanlar için yaşam kalitesini arttırmayı amaçlayan bu buluş ile abdest almak kolaylaşırken, su tasarrufu da sağlanıyor. Bu aparat ayrıca evlere monte edilerek ayakkabı bağlama destek aparatı olarak da kullanılıyor.
Rüzgâr Yönlü Baca İcadı
Kış aylarında üzücü haberler arasında yerini alan soba zehirlenmeleri bu icat ile son buluyor. Özel vakum etkisi ile gazın geri tepmesi engellenerek ölümlerin son bulması amaçlanıyor.
Projelerin 25 yıllık bilgi ve birikimin ürünü olduğunu ve Elektrik-Elektronik öğretmeni R. Semih AYDIN ile öğrencilerin yaratıcı zekâsı ile ortaya çıktığını belirten ARAN, buluşların hayırsever sahiplerini beklediğini söyledi.
Marka ve patent uzmanı İlknur Altun bu proje ile birçok öğrencinin yeni bir okula kavuşmalarını amaçladıklarını, projeye destek verecek kişi ya da kurumların farkındalık yaratacaklarını belirtti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)