adscode
adscode

Rektöre rüşvet suçlaması

YÖK, bir iş insanından 50 bin TL rüşvet istediği iddia edilen Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan hakkında incelemelerin sürdüğünü açıkladı.

Rektöre rüşvet suçlaması
Üniversite
Güncelleme : 10-Sep-22 14:37

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan ile ilgili çeşitli konularda devam eden incelemeler bulunduğunu, basın yayın organlarında bugün yer alan iddialara ilişkin incelemenin ise sürdüğü bildirildi.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesine ilişkin bazı basın yayın organlarında yer alan iddialar üzerine açıklama yapılmasının gerekli görüldüğü belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ve Rektörüyle ilgili olarak YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığında çeşitli konularda başlatılmış ve halen devam etmekte olan incelemeler bulunmaktadır. Basın yayın organlarında bugün yer alan iddialara ilişkin olarak da inceleme sürdürülmektedir."

Ne olmuştu?

Yeni Alanya gazetesinden Gülşah Anak'ın haberine göre Alanyalı iş insanı H.B, kardeşinin ALKÜ tarafından ilan edilen öğretim görevlisi alım ilanına başvuru yaptığını, tüm süreçleri geçerek sınavı kazandığını, üniversite tarafından yapılan resmi ilanda kardeşinin atanmaya hak kazandığını belirtti. H.B, tüm süreçlerin tamamlanmasına rağmen Rektör Ekrem Kalan’ın kendisinden 50 bin TL istediğini, kabul etmedikleri için de kardeşinin atamasının gerçekleştirilmediğini öne sürdü.

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)