adscode
adscode

Reyting Ölçümü Durduruldu!

Reyting ölçümü tartışmalı kurum AGB'den alındı...

Reyting Ölçümü Durduruldu!
Haberler

Reyting soruşturması ve ortaya çıkan ayrıntılar, AGB ile yolların ayrılmasına sebep oldu. Televizyon İzleme Araştırmaları Komitesi (TİAK) reyting ölçüm şirketi AGB ile sözleşmesini sona erdirdi.

Deneklerin büyük oranda deşifre olması üzerine TİAK, AGB ile olan sözleşmesini feshetti. Mart 2012'ye kadar reyting ölçümü yapılmayacak.

DENEKLERİN ADRESLERİ BELLİYDİ

Ölçüm yapılan deneklerden 1.070'inin adres bilgilerinin deşifre olduğu ortaya çıkmıştı.
Üstelik bunlardan büyük bölümünün, adresleri açığa çıkan 800 denek yerine sisteme dahil edilenler olduğu öğrenilmişti.

REYTİNGTE SAHTEKARLIK

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından başlatılan “rating operasyonu” sonrasında AGB’nin ölçüm yaptığı televizyon izlenme oranlarının hesaplanmasında sahtekarlık yapıldığı ortaya çıkmıştı.

KANALLAR ARTIK 'REYTİNG'SİZ

TİAK, bugün yapılan toplantı sonrasında, AGB’den çıkma kararı aldı. Ve kanallar bugünden itibaren AGB olayına nokta koydu. Televizyon dünyasında, yarın sabahtan itibaren AGB'nin ratingleri olmayacak.

İŞTE O AÇIKLAMA

TİAK Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Karaca imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

"Son zamanlarda kamuoyu gündemine gelen TV ölçüm sistemindeki deneklerin deşifre olduğu ve manipülasyon yapıldığı iddiaları savcılık kararıyla araştırılma konusu olmuş, panelde aktif bulunan 2224 haneden halen 1110 tanesinin adres bilgilerinin sızdığı tespit edildiği bilgisi TİAK A.Ş.’ye ulaşmıştır.

Bu çerçevede:

1-Reklam pastasının dağıtılmasına esas teşkil eden ve NAM A.Ş. (AGB) tarafından yürütülen bu ölçüm sisteminin güvenirliği ortadan kalkmıştır. TİAK A.Ş. Yönetim Kurulu, NAM A.Ş. (AGB) tarafından yürütülen ve manipüle edildiği iddia edilen ölçüm sisteminin 20 Aralık 2011 tarihi (bugün) itibariyle durdurulması kararı almıştır.

2-Yeni dönemde TV İzleme ölçümü için sözleşme imzalanmış bulunan TNS Piyasa Araştırma ve Danışmanlık Ticaret A.Ş. ile bu süreçten etkilenmeden çalışmaların yürütülmesine oy birliğiyle karar verilmiştir."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)