adscode
adscode

Sağlık Bakanlığı'na 'hakkaniyet' çağrısı

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, bakanlığın Haziran ayı içerisinde yapacağı 12 bin 500 kişilik atamada büyük sorun yaşandığına işaret etti

Sağlık Bakanlığı'na 'hakkaniyet' çağrısı
Türkiyeden Haberler
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, 12 bin 500 kişilik sözleşmeli sağlık personeli alım başvuru tarihlerinin lise, ön lisans ve lisan son sınıflarında okuyan binlerce öğrenciyi mağdur edeceğini bildirdi.
Sağlık Bakanlığı'nın 12 bin 500 kişinin alım takviminde başvuru tarihlerini 7-13 Haziran olarak belirlediğini ancak başvuru tercih tarihi ile okulların mezuniyet tarihlerinin birbiriyle uyuşmadığını belirten Tümer, öğrencilerin tercih hakkının engelleneceğine işaret etti.

"FİNAL SINAVLARI ÖNE ÇEKİLEBİLİR"
Üniversiteler, yüksekokullar ve lise düzeylerindeki son sınıf öğrencilerinin 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmelerine rağmen mezuniyet tarihlerinin personel alım tarihleriyle uyuşmaması nedeniyle Sağlık Bakanlığı'nın 7-13 Haziran olarak duyurduğu 12 bin 500 kişilik personel  alım başvuru tarihinin ay sonuna bırakılması gerektiğini dile getiren Tümer, üniversitelerdeki tüm Sağlık Bilimleri Fakültelerinin final sınav tarihlerini öne çekebileceğini böylelikle öğrencilerin mağduriyetinin giderilebileceğini vurguladı.

"ESKİ MEZUNLAR DA GÖZARDI EDİLMEMELİ"
Akademik takvim yüzünden birkaç gün ile Haziran'da gerçekleşecek personel atamasını haklı olarak kaçırmak istemeyen öğrencilerin çağrılarına kayıtsız kalmayan Tümer, "Genç işsizliğin yoğun olarak yaşandığı Türkiye'de yeni mezun olacak gençlerimizin önüne farklı engeller çıkarılmamalı. Bunun yanı sıra yıllardır atama bekleyen eski mezunlar da kesinlikle mağdur edilmemelidir. Hakkaniyet içerisinde hem eski mezunların hem de yeni mezun olacak insanlarımızın iş bulabilmelerinin önü açılmalıdır. Bu atamalarda KPSS puanı esas alınıyorsa Sağlık Bakanlığı, kesinlikle ince eleyip sık dokumak zorundadır. Yıllar içerisinde KPSS'nin çok adil bir sınav olmadığını gördüğümüz için atamalarda yandaş, yakın, torpil gibi girişimlere izin verilmemelidir. Hiç kimsenin hakkı bir başkasına geçmemelidir" diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)