adscode
adscode

Sağlık ve Eğitim Vakfı’nda bayrak değişimi

Sağlık ve Eğitim Vakfı’nda yeni Mütevelli Heyeti Başkanı Sait Tosyalı oldu.

Sağlık ve Eğitim Vakfı’nda bayrak değişimi
Eğitim
Güncelleme : 28-Dec-22 11:07

Üsküdar Amerikan Lisesi, İzmir Amerikan Koleji, Tarsus Amerikan Koleji ve Talas Amerikan Ortaokulu mezunları tarafından 1968 yılında kurulan Sağlık ve Eğitim Vakfı’nda bayrak değişimi gerçekleşti.
Tarsus Amerikan Koleji’75 mezunu olan yeni SEV Mütevelli Heyeti Başkanı Sait Tosyalı, lisansını Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nde, yüksek lisansını Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladı. İş dünyasının yakından tanıdığı Tosyalı, Koç Holding A.Ş.’de Stratejik Planlama Koordinatörü olarak görev yaptı; topluluğun Tüketim, Enerji ve İnşaat şirketlerinde Genel Müdürlük görevlerini üstlendi. Endüstriyel gaz üreticisi Alman Linde Gaz A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Murahhas Azası olarak Türkiye, Kazakistan ve Ürdün operasyonlarını yönetti. 2003-2009 döneminde Vakfın Yönetim Kurulu Asil Üyesi ve 2009-2012 yılları arasında Denetim Kurulu Asil Üyesi, 2012-2015 yılları arasında Denetim Kurulu Başkanı olarak görev alan Sait Tosyalı; 2006 yılından itibaren Sağlık ve Eğitim Vakfı daimî Mütevelli Heyet Üyeliği görevini yürüttü. Eylül 2017’den bu yana Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü olarak görev yapan Sait Tosyalı, evli ve bir çocuk babasıdır.
Sait Tosyalı 2022-2026 döneminde, bünyesinde Üsküdar Amerikan Lisesi, İzmir Amerikan Koleji, Tarsus Amerikan Koleji, SEV Amerikan Koleji, Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları, İzmir SEV İlköğretim Kurumları, Tarsus SEV İlköğretim Kurumları ve SEV Yayıncılık’ı (Redhouse) bulunduran Sağlık ve Eğitim Vakfı’nda Mütevelli Heyeti Başkanlığı’nı yürütecek.
Sağlık ve Eğitim Vakfı hakkında
Sağlık ve Eğitim Vakfı; Üsküdar Amerikan Lisesi, İzmir Amerikan Koleji, Tarsus Amerikan Koleji ve Talas Amerikan Ortaokulu mezunları tarafından 1968 yılında kurulmuştur. Gelişen Türkiye’ye hizmet ilkesini temel alan vakıf, gelişen ve değişen dünyada; uluslararası eğitim standartlarını benimseyerek, akademik düzeyi ve sosyal bilinciyle fark yaratan bireyler yetiştiren köklü eğitim kurumlarını geliştirmek ve sürekliliğini sağlamak amacıyla çalışmaktadır. Sağlık ve Eğitim Vakfı, hizmet verdiği alanlarda tüm kurumlarıyla, geçmişten gelen güçlü geleneği geleceğe taşımayı hedeflemektedir. SEV; Türk eğitim sisteminde önemli bir yere sahip olan Amerikan Liseleri ile yardımsever, yaşadığı topluma ve dünyaya saygılı, kendine güvenen, ne istediğini bilen öğrenciler yetiştirirken üstün nitelikli eğitim hizmetlerini yaygınlaştırmakta, yayıncılıkta ise çocuk edebiyatına yön verecek kitaplar üreterek kaliteli ve güvenilir referans yayınlara imza atmaktadır. SEV; faaliyet alanında bulunan tüm hizmetleri sürekli geliştirmek ve çağdaş dünyanın araçlarını kullanırken özünü ve değerlerini korumak vizyonuyla hareket etmektedir. Çoğunluğu Amerikan Okulları mezunlarından oluşan Mütevelli Heyeti ve heyetin seçtiği Yönetim Kurulu tarafından idare edilen SEV'de, Mütevelliler ve Yönetim Kurulu üyeleri gönüllü olarak hizmet vermektedir. Vakıf'ta, Yönetim Kurulu'na bağlı olarak çalışan ve içerisinde mezunların da bulunduğu profesyonel kadro da SEV kurumlarının devamlılığı, gelişimi ve yönetiminden sorumlu olarak görev yapmaktadır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)