adscode
adscode

Sahte diploma vakaları Meclis gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, yaygınlaşan sahte diploma vakalarını soru önergesiyle meclis gündemine taşıdı.

Sahte diploma vakaları Meclis gündeminde!
Eğitim
Güncelleme : 08-Feb-21 17:46

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

                                                                         

  

                                                                  Levent GÖK

Ankara Milletvekili

 

         Ülke genelinde sahte diploma basımı ve satışı yaygınlaşmakta, internet üzerinden pazarlanan sahte lise ve üniversite diplomaları ortalama 500 TL karşılığında satışa sunulmakta, bazı internet sitelerinde ekstra ücret karşılığında üniversite diplomasının yanında sahte transkriptler hazırlandığına yönelik reklamlar bulunmaktadır. Sahte diplomaların noter onaylı suretlerini ve e-Devlet çıktıları da siparişlerle birlikte kargo yoluyla talep eden kişilere ulaştırılmakta, sahte diploma satışı yapan şahıslar adeta yasal bir iş yürütürcesine ticari ağ işletmektedir. Sahte diploma yapımı ve kullanımı konularının ciddiyetle ele alınarak sorumlularının adalete teslim edilmesi beklenmekte, yıllarca emek vererek lise ve üniversite diploması almaya hak kazanan yurttaşlarımızın hayat yarışında sahtecilerin ve dolandırıcıların gerisinde kalmasına son verilmesi gerekmektedir.

         Bu bilgiler ışığında:

  1. 2002 – 2021 döneminde ülkemizde üretilen sahte diploma sayılarını öğrenim düzeylerine göre yıllık temelde açıklar mısınız?
  2. 2002 – 2021 döneminde sahte diploma ürettiği tespit edilen kişilerin sayısını yıllık temelde açıklar mısınız?
  3. 2002 – 2021 döneminde sahte lise diploması ile üniversitelere ve kamu kurumlarına yapılan başvuruların sayılarını yıllık temelde açıklar mısınız? Sözü geçen başvurulardan kabul alanların sayısı kaçtır?
  4. 2002 – 2021 döneminde sahte lise diploması ile özel sektörde yapılan iş başvurusu sayılarını yıllık temelde açıklar mısınız? Sözü geçen başvurulardan kabul alanların sayısı kaçtır?
  5. 2002 – 2021 döneminde sahte üniversite diploması ile üniversitelere ve kamu kurumlarına yapılan başvuruların sayılarını yıllık temelde açıklar mısınız? Sözü geçen başvurulardan kabul alanların sayısı kaçtır?
  6. 2002 – 2021 döneminde sahte üniversite diploması ile özel sektörde yapılan iş başvurularının sayılarını yıllık temelde açıklar mısınız? Sözü geçen başvurulardan kabul alanların sayısı kaçtır?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)