adscode
adscode

Sandıktan Çıkan mı Yoksa Ankara’nın Adayı mı Rektör Olacak?

​Üniversitelerde üst üste seçimler yapılıyor. Enteresan sonuçlar ortaya çıkıyor.

Sandıktan Çıkan mı Yoksa Ankara’nın Adayı mı Rektör Olacak?
Günün Yazısı
En enteresanı hiç kuşkusuz, Türkiye’nin en eski, en köklü ve büyük üniversitesi olan  İstanbul Üniversitesi’ndeki seçimdi ve YÖK destekli aday, 300 fark yedi. Bakalım şimdi ne olacak?

Prof. Dr. Yunus Söylet'in milletvekili adaylığı için istifa etmesiyle boşalan rektörlük koltuğu için 15 aday yarıştı.

2 bin 595 akademisyenin oy kullandığı seçimde İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı (ABD) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raşit Tükel, 1202 oy alarak sandıktan birinci çıktı.

İstanbul Üniversitesi Vekil Rektörü ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak ise 908 oyla ikinci olurken, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Cansız, 382 oyla üçüncü sırada yer aldı. Seçimde İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Kardiyoloji ABD öğretim üyesi Prof. Dr. Faruk Erzengin'e 18 oy, İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Seymen'e de 17 oy çıktı.

Raşit Hoca bir önceki seçimde, ikinci olmasına rağmen, “en fazla oy alamazsam istifa ederim” dediği için istifa etmiş ve YÖK’e bildirilen listeye girmemişti. Şimdi aynı jesti, bakalım diğer adaylar da yapacak mı? Eğer aksi bir durum olursa, Türkiye’nin en köklü üniversitesi, bu durumu, yani sandıktan çıkmayan bir rektörü içine sindirebilecek mi?..

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)