adscode
adscode

Ses İzolasyon

Ses izolasyon çalışmaları konutlarda sadece daireler arasında olan seslerden dolayı yapılmaz.

Ses İzolasyon
Türkiye'den Haberler
Ses izolasyon çalışmaları konutlarda sadece daireler arasında olan seslerden dolayı yapılmaz. Yapılarda birçok alan ve mekanizma gürültü çıkarmaktadır. Bu çıkan gürültüler ise insanlara büyük bir zorluk yaşatmaktadır. Binalarda meydana gelen gürültülerin sebeplerinin başında ise asansörler ve jeneratör odaları gelmektedir. Asansör ve jeneratör gibi yüksek ses ile çalışan bu aletler apartman boşluğunda büyük bir gürültüye neden olacaktır. Bu gürültünün bir de gece geç saatlerde olması tamamen bütün yaşam düzenini alt üst edecektir. Bu yüzden önceden bu alanlara gerekli olan ses izolasyon malzemelerinin uygulanması gerekmektedir. Ses izolasyonu için profesyonel bir yardım alınabileceği gibi bu alanlarda kişiler de işlem uygulayabilirler.

Ses izolasyonu işlemlerinin uygulanması için alınacak olan akustik süngerlerinin poliüretan malzemelerden yapıldığına ve İSO yanmazlık belgesinin olmasına çok dikkat edilmelidir. Kullanılacak olan malzemelerin alanın büyüklüğüne ve ses desibelinin gücüne göre alınması gerekmektedir. Örneğin bir konser salonu ile bir konutun ses izolasyonu aynı malzemeler ile olmayacaktır. Ses izolasyon malzemelerinde birçok model ve renk seçeneği bulunacaktır. Bu modeller üzerinde sprey boyalar ile renk değişimi yapılabileceği gibi alçı pan ile kapatma da yapılabilmektedir.

Ses izolasyonu son derece önemli ve yapılar için gerekli olan bir işlemdir. Bu yüzden de seçilecek malzemelerde büyük bir özen gerektirmektedir. Ses yalıtım işlemlerinde kullanılan akustik süngerler son derece dekoratiftir. Bunun için malzemenin daha fazla görselliğine bakılmadan işlevine bakılmalıdır. Özellikle de alınacak olan malzemenin sertifikalarına bakılmalıdır. Çünkü her sektörde olduğu gibi bu sektörde de birçok malzeme Çin malı diye tabir edilen yan sanayi ürünler olmaktadır. Yan sanayi ürünler ise hiçbir işlev sağlamadığı gibi vereceğiniz paraların da boşa gitmesine yol açacaktır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)