adscode
adscode

Ses İzolasyon Süngeri

Günümüzde pek çok etken, sanayinin gelişmesi ve insan yaşamını kolaylaştıran birçok makine gibi sistemleri gerekli kılmıştır.

Ses İzolasyon Süngeri
Türkiye'den Haberler
Günümüzde pek çok etken, sanayinin gelişmesi ve insan yaşamını kolaylaştıran birçok makine gibi sistemleri gerekli kılmıştır. Fakat günümüzde yapılan ve icat edilen birçok unsur gürültü ve sesin yüksek şiddetiyle oluşarak insan zihni için zararlı sonuçları oluşturmaktadır. Bu nedenle geliştirilmiş birçok unsur ile ses yalıtım malzemesi kullanılarak, ses sorununa akılcı ve kesin çözümler bulunabilmektedir.

Seslerin miktarını, şiddetini ve rahatsız edici etmenlerini arttırmak, sesin izolasyonunu sağlayarak belirli bir konumda koruyabilmek adına ses izolasyon malzemeleri kullanılır. Bu malzemelerin her biri farklı bir göreve ve özelliğe sahiptir. Fakat genel işlevleri sesin rahatsız edici etmenlerinden korumak ya da sesin belirli bir alanda tizlik oluşturan etmenlerinden uzaklaştırmaktır. Sebep ve kullanım amacında bugün akustik süngerler dahil olmak üzere sesin istenmediği ya da kontrol altına alınmak istediği yerlerde ses yalıtım malzemesi kullanılmaktadır. Bu sayede sesin zararlı olan tüm olumsuzluklarından korunarak, daha sağlıklı bir gün geçirilebilmektedir.

Özellikleri bakımından ses yalıtımlar genellikle bariyer olarak kullanıldığında %80 kadar ses izolesi sağlamaktadır. Bu durum gelişmiş etkenleri ve sistemin doğru bir şekilde ele alınarak gerçekleştirilmesini sağlayarak sesten korunabilmeyi sağlamaktadır. Yumurta sünger ve bunun gibi birçok ses izolasyon malzemesi sesin etmenlerinden korunabilmek için kullanılmaktadır. Bu sayede, akustik düzenlenerek ses yalıtımı başarılı bir şekilde sağlanmış olmaktadır. Özellikle akustik süngerler, yanmaz özellikleri ve poliüretan maddeden üretilmeleriyle sık kullanılan ses yalıtım malzemelerinden bir tanesi olmaktadır.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)