adscode

Şifre protestoları başladı!

CHP Gençlik Kolları, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda kopya çekildiği iddiaları üzerine ÖSYM önünde toplanarak, yaşanılanları protesto etti...

Şifre protestoları başladı!
Özel Eğitim

 

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İ. İnanç Yıldız burada yaptığı konuşmada, “CHP’li gençler olarak en kısa sürede bu iddialara açıklık getirilmesini istiyoruz. Bu amaçla, her ne kadar yapacakları soruşturmaya güvenemesek de, savcıların delillerin karartılmasını engellemek amacıyla konuya el koyması gerekmektedir” dedi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İ. İnanç Yıldız, Ankara Gençlik Kolları ile birlikte ÖSYM önünde, şaibeli YGS sınavı için tüm Türkiye gençliği adına, ÖSYM görevlilerinin engellemelerine rağmen basın açıklaması yapıp, bu konudaki sınava giren her bir yurttaşın sonuna kadar hakkını arayacaklarını, ülke gençliğinin haklarını belirli bir çıkar zihniyetine yedirtilmeyeceğini belirtti. Yıldız, “Kamuoyunda, 27 Mart günü düzenlenen ve yaklaşık 1 milyon 700 bin genç arkadaşımızın katıldığı Yüksek öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) ilişkin çok ciddi iddialara yer verilmiştir. Daha KPSS sınavına ilişkin soruşturma devam ederken gelen bu ciddi iddialar ÖSYM’nin güvenilirliğine ilişkin kafalarımızdaki soruları daha da artırmıştır. Konuya ilişkin ÖSYM tarafından yapılan açıklama sorulara yanıt oluşturmamış, tersine kuşkuları daha da artırmıştır” ifadelerini kullandı.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)