adscode
adscode

Sınıf annesi tartışması

Talepleri bitmiyor, kendi çocuğuna öğretmenden ayrıcalık istiyor, veliler arasında gruplaşmaya neden oluyor… Veliler, Öğretmenler Günü'nde pahalı hediyeler için para toplamalarıyla gündeme gelen sınıf annelerinden şikâyetçi.

Sınıf annesi tartışması
Eğitim
Güncelleme : 28-Nov-22 15:21

Öğretmen ile veliler arasındaki iletişimi kurmak için gönüllü olarak görev yapan sınıf anneleri, amacının dışına çıkınca tartışmalara neden olmaya başladı.Milliyet'ten Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre özellikle geçtiğimiz Öğretmenler Günü’nde bazı sınıf annelerinin öğretmenlerin talebi olmamasına rağmen pahalı hediyeler almak için yüksek miktarlarda para toplaması tepki çekti.

Ayrıca bazı sınıf annelerinin, bitmeyen istekleri, öğretmenlerden kendi çocuklarına özel ilgi beklemesi, diğer veliler arasında gruplaşma yaratmaları da eleştiriler arasında. Kimi veliler, sınıf annelerinin düzenlediği etkinliklere katılmadıklarında çocuklarının ve kendilerinin dışlandığını iddia ediyorlar. Bazı veliler ve öğretmenler ise okuldaki işleri kolaylaştırdığı için sınıf anneliği uygulamasını destekliyor.

Ayrıcalık istiyorlar

Sınıf anneleri, sosyal medyada da gündem oldu. Konuyla ilgili şu yorumlar yapıldı:

- Sınıf öğretmenine alınan altın set için toplanan paraya, bu tür hediyelerin çok aşırı olduğunu düşündüğümden katılmadığımda çocuğum dışlandı.

- Sınıf annesi ve yakın arkadaşı, kendi çocuklarını yanlarına alarak sınıfın hediyesini öğretmene kendileri verdi.

- Bazı öğretmenler, sınıf annesinin çocuğuna ve arkadaş grubuna ayrı ilgiyle davranıyor. Öğretmen harici bir de ona hediye alınıyor. Çocuğunun doğum gününde bile toplu hediye veriliyor. Toplu hediyeye katılmayanlar resmen mimleniyor.

- Sınıf anneliğine denetim gerek. Sınıf annelerinin dayatmasıyla abartılı hediyeler için para toplanıyor ve öğretmene de katılan öğrenci listesi veriliyor.

Siz ne düşünüyorsunuz?

 

İLGİLİ HABER

HEDİYE YARIŞINA GİRDİLER


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)