adscode

'Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 5000 Atama Bekliyor'

2013 Kpss’ye giren 19.835 Sosyal Bilgiler Öğretmeni Atama Bekliyor.

'Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 5000 Atama Bekliyor'
Özel Eğitim

 

 

 

 


Biz Sosyal Bilgiler öğretmenleriyiz. ÖABT’ye tam olarak 19.835 adayıyla giren ve en fazla yığılmanın olduğu branşız. Mezun sayımız 20.000’e yaklaşmaktadır ve bölümümüze gereken önem bugüne dek verilmemiştir.
  Okullarda ders saati az olduğu için Sosyal Bilgilerin üniteleri tam olarak yetişememekte ve dersin nihai amacı olan iyi vatandaş yetiştirebilme kazanımına gerekli önem bile verilememektedir. Çünkü bu bölüme yıllarca alanının uzmanı olmayan diğer branş öğretmenleri ve sınıf öğretmenleri atanmış bu durum da gerek Sosyal Bilgiler ders kazanımlarını gerekse de yeni mezun olan ve atanamayan Sosyal bilgiler Öğretmenlerini olumsuz etkilemiştir. Bu durumun sonucu olarak bölümümüz 20.000’e yaklaşan bir yığılmanın kurbanı olmuştur.
  MEB bazında hiçbir öğretmenlik alanında bizim kadar mezunu olan başka bir bölüm yok. Yeni sistemimiz 4+4+4 ile umuda kapıldık ve mezun sayımızın azalacağını düşünmüştük. Nitekim 2012 yılında Ağustos ayında ek atamayla birlikte 2312 kontenjan aldık. Ancak norm fazlası Sınıf Öğretmenlerinin zorunluluk adı altında alan değişikliğiyle bölümümüze geçmesi biz Sosyal Bilgiler Öğretmenleri üzerinde şok etkisi yarattı. Sadece bizim bölümümüz de değil her bölümde yapılan alan değişikliği sebep ne olursa olsun çözüm adı altında mağduriyetten başka bir şey değildir. 2012 yılında bölümün esas sahibi bizlere 2312 kadro verilirken alanında uzman olmayan norm fazlası alan değiştiren Sınıf Öğretmenlerine 2728 kadromuzun ayrılması akla mantığa aykırıdır. Bizler 4+4+4 sistemiyle de mağdurken hangi sistemde çözüme ulaşacağız.
  Sosyal Bilgiler dersi toplumun kaynaşması, bir bütün halinde hareket edebilmesi için gerekli kazanımların öğrencilere verilmesi gereken en temel derslerden birisidir. Bizler Sosyal Bilgiler Öğretmenliği olarak yığılmanın azalması, dersimize gerçek Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin girmesi için çözümün ilk adımı olarak 2013 Ağustos atamasında 5000 öğretmen kadrosu hakkımızı istemekteyiz.
                                                                                     Saygılarımızla
                                                                2013 Kpss’ye giren 19.835 Sosyal Bilgiler Öğretmeni

 

EĞİTİM AJANSI




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)