adscode
adscode

'Sürekli değişen sınav sistemi, kafamızı karıştırdı'

23 Nisan’da birkaç dakikalığına da olsa makam koltuğuna oturan minik öğrenciler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı terletti. Okullardaki eksiklikleri giderme sözü veren Avcı, sınavların hemen her yıl değişmesinden…

'Sürekli değişen sınav sistemi, kafamızı karıştırdı'
Eğitim
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde coşkuyla kutlanırken devlet kademelerindeki önemli koltuklara çocukların oturtulduğu bayram ritüeli bu yıl da unutulmadı. Başbakanlık makamından bakanlıklara, valiliklerden emniyet müdürlüklerine kadar pek çok koltuğa çocuklar otururken, en ilginç diyaloglardan biri de Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) yaşandı. Makam koltuğuna oturarak 1’er dakikalığına bakan olan minikler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya, sürekli değişen sınav sistemlerinden şikâyet etti. Çocuklar, bu sebeple kafalarının karıştığını söyledi.

23 Nisan dolayısı ile makamında çocukları kabul eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, çocukları koltuğuna oturttu. Ancak Avcı’nın koltuğuna bir çocuk değil, yaklaşık 10 çocuk oturarak, birer dakika ‘Milli Eğitim bakanı’ oldu. Makama oturan minikler, 23 Nisan’ı kutlarken, Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. Rahatlıkları ile dikkat çeken çocuklar, gazetecilere okullarındaki sorunları anlattı. Öğrencilerden Süveybe Koçak, okullarda çok eksiklikler olduğunu belirtirken, sürekli değişen sınav sisteminden şikâyet etti. Koçak, “Ben sınava girmiyorum ama sınav sistemi çok karıştı.” dedi. Ramazan Balcı isimli öğrenci de sınav sistemi ile ilgili olarak “Kafamız karıştı.” diye konuştu. Nabi Avcı ise okullardaki eksikliklerin giderilmesi noktasında çocuklara söz verdi. Avcı, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Milli Eğitim Bakanı, Adıyaman’dan gelen sınıf öğretmeni Mehmet Uğur Ayhan’ı da kabul etti. Okuma-yazma öğrettiği Filiz isimli felçli çocuğu, yaptırdığı egzersizlerle ayağa kaldırmayı başaran Ayhan, öğrencisiyle olan hikâyesini anlattı. Filiz’e sevgi ve emek verdiğini dile getiren Ayhan, bunun sonucunu da almayı başardıklarını aktardı.
zaman


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)