adscode
adscode

Suriye uyruklu Roya ile Kardelen'in dostluğu kamu spotunda

Milli Eğitim Bakanlığının AB Türkiye Delegasyonu ile hayata geçirdiği proje kapsamında, Suriyeli çocukların eğitime entegrasyonunu anlatan kamu spotu hazırlandı.

Suriye uyruklu Roya ile Kardelen'in dostluğu kamu spotunda
Eğitim
Güncelleme : 11-Jan-19 11:23
Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile hayata geçirdiği Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PICTES) kapsamında çekilen kamu spotunda, aynı okulda öğrenim gören Suriye uyruklu Roya ile Kardelen'in kurduğu yakın arkadaşlığa dikkat çekildi.

PICTES kapsamında yürütülen ve Suriyeli çocukların eğitime entegrasyonunu anlatan kamu spotu ile kamuoyunda eğitim faaliyetlerine yönelik farkındalığı artırmak amaçlanıyor.

 

Aldıkları eğitim sayesinde geleceğe umutla bakıyor

 

Kilis'teki Yunus Emre İlkokulu'nda çekilen ve televizyonlarda gösterilecek 44 saniyelik kamu spotunda, okullarda Türk ve Suriyeli öğrencilerin kaynaşması, kurdukları yakın dostluklar ve aynı ortamda Türkçe öğrenmeleri gibi konular işlendi.

 

Bu kapsamda, Suriyeli Roya'nın, Kardelen ile kurduğu yakın arkadaşlık, birlikte Türkçe öğrendikleri okul, sınıf ve kütüphane ortamından görüntüler paylaşıldı.

 

 

Kardelen, Roya'nın harfleri söylerken zorlandığı anlarda ona yardım ettiğini anlatırken, Roya da arkadaşı Kardelen'in desteğinden duyduğu memnuniyeti aktardı.

 

Kamu spotunda, "Suriyeli çocuklar; Türkiye'de güvenle büyüyor, aldıkları eğitim sayesinde geleceğe umutla bakıyor." mesajı paylaşıldı.

 

 

Proje 23 ilde uygulanıyor

 

Öte yandan PICTES yetkililerinden alınan bilgiye göre, Avrupa Birliği tarafından Türkiye'de yaşayan Suriyeliler için insani yardım, eğitim sağlık, psikososyal destek ve göç yönetimi alanlarında Türkiye'ye mali destek sağlamak amacıyla "Türkiye'deki Sığınmacılar için Mali İmkan" adı altında program geliştirildi.

 

Program altında doğrudan hibe yönetimi ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülmek üzere 300 milyon avro bütçeli PICTES, 3 Ekim 2016'da başlandı.

 

Türkiye'de geçici koruma altında olan Suriyeli çocukların eğitime erişimine katkıda bulunmayı amaçlayan proje, Suriyeli öğrencilerin yoğunlukla eğitim gördüğü 23 ilde uygulanıyor.

 

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)