adscode
adscode

Tiko: 180 Dolarlık 3D Yazıcı

​Tiko tek gövdeli 3D yazıcı 179 dolarlık fiyatı ve diğer 3D sistemlere kıyasla sunduğu kolaylıklarla Kickstarter’da yaklaşık 2.5 miyar dolarlık fona ulaştı. 100 bin dolar hedefiyle yola çıkan proje 1…

Tiko: 180 Dolarlık 3D Yazıcı
Bilim Teknoloji


Tiko’nun yaratıcıları 3D yazıcıların da hafif, basit ve kolaylıkla erişilebilir olmasını istedikleri için Tiko’yu geliştirdiklerini belirtiyor. 3D yazıcılar genel olarak birleştirilmesi çok da kolay olmayan hantal parçalardan oluşurken Tiko tek parçadan oluşmasıyla dikkat çekiyor.

3 boyutlu yazıcılara yeni bir standart getirmeyi ve birçok kişinin ilk 3D yazıcısı olmayı hedefleyen Tiko delta mekanizmasına sahip ve 50 mikrona kadar çözünürlük sunabiliyor. 3D baskı yaparken sağladığı yüksek tutarlılığın yanı sıra kapalı bir mekanizmaya sahip olduğu için baskı yaparken ortam koşullarından da etkilenmiyor. Bununla birlikte oldukça hafif ve güçlü olan Tiko 3D yazıcının kullanımı da diğer 3D cihazlara kıyasla daha kolay.

“Kablolar 1996’ya ait” ifadesinin yer aldığı tanıtım sayfasında Tiko’nun buluta bağlanarak kullanıcının dilediği yerden 3D baskı yapabileceği belirtiliyor. Aynı zamanda cihazın Wi-Fi erişimi de bulunuyor. Tiko 3D yazıcıların Kickstarter destekçilerine  Kasım 2015’te teslim edilmesi planlanıyor.



Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)