adscode
adscode

Toplamda 4 bin 797 kişi üniversitelerden ihraç edildi

Başkan Saraç, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak editör ve muhabirlerin sorularını yanıtladı.

Toplamda 4 bin 797 kişi üniversitelerden ihraç edildi
Eğitim
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak editör ve muhabirlerin sorularını yanıtladı.

Saraç, "FETÖ'nün darbe girişiminin ardından çıkarılan kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında, üniversitelerden FETÖ ve diğer terör örgütleri ile irtibatlı akademisyenlerin ihraç edildiğinin" anımsatılması ve "Bu kapsamda son verilerin" sorulması üzerine, 15 Temmuz'da kabus gibi bir gece yaşandığını, milletin azmi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üstün iradesiyle aydınlık bir sabaha kavuşulduğunu belirtti.

FETÖ'nün, devletin tüm kurumlarına nasıl sirayet ettiyse yükseköğretim kurumlarına da aynı şekilde sirayet ettiğini aktaran Saraç, bu yapıdan yükseköğretim kurumlarını temizlemeye çalıştıklarını ve önemli bir mesafe katettiklerini söyledi.

YÖK'te kurulan OHAL Komisyonu vasıtasıyla soruşturmalar ile üniversitelerde haklarında işlem yürütülen hem akademik hem idari personelin itirazlarına dair süreçlerle ilgilendiklerini dile getiren Saraç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aynı zamanda bir koordinasyon vazifesi de görüyoruz. Son duruma gelince ihraç edilen toplam personel bugün itibarıyla 3 bin 850 akademik, 947 idari personel. Toplamda 4 bin 797 kişi üniversitelerden ihraç edildi. Bunların bir kısmının itirazı söz konusu oldu ve 16 kişi kadar yeniden ihraç edilenlerden geri dönüşü sağlandı.

Açığa alınan toplam personel ise 3 bin 25 akademik ve idari personel, FETÖ bağlamında açığa alındı. Bunların bin 79'u göreve iade edildi, bin 946'sı yani 2 bin küsuru halen açıkta bulunuyor. Bunlarla ilgili incelemeler, değerlendirmeler de sürüyor. Şundan kamuoyunun emin olmasını isteriz, üniversitelerimiz bu hususa çok ciddi bir şekilde eğiliyor, eğilmeye de devam edecek. "

Saraç, üniversitelerde bir daha böyle bir yapının yerleşmemesi için liyakat ve ehliyete azami derecede riayet edilmesi gerektiğini vurguladı.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)