adscode
adscode

TÜBİTAK'ta araştırmacı sayısı 115 binden 300 bine çıkartılacak

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, 115 bin olan araştırmacı sayısını 300 bine çıkartarak, Ar-Ge çalışmalarını daha üst noktalara taşımayı hedeflediklerini söyledi.

TÜBİTAK'ta araştırmacı sayısı 115 binden 300 bine çıkartılacak
Eğitim
İskenderun Teknik Üniversitesi'nin (İSTE) konuğu olarak ilçeye gelen TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Erol Arcaklıoğlu 'TÜBİTAK Akademik AR-GE Destekleri' adlı konferans verdi. Prof.Dr. Erol Arcaklıoğlu, dinamik bir yapıya sahip olduklarını Ar-Ge araştırmalarına çok önem verdiklerini belirtti. Arcaklıoğlu, TÜBİTAK olarak, bilim, teknoloji ve yenilik politikaları, Ar-Ge altyapısı oluşturmak ve destek sağlamak, stratejik alanlarda araştırmalar yapmak gibi çok önemli görevler üstlendiğine dikkat çekerek, "Bilim insanı yetiştirmek, uluslararası iş birliği, bilim toplum faaliyetleri gibi alanlarda destekler vermek ve benzeri görevlerimiz bulunmaktadır. Bu desteklerle beraber amacımız şu anda 115 bin olan araştırmacı sayısını 2023 hedefleri doğrultusunda 300 bine çıkararak Ar-Ge'yi daha da üst noktalara taşımak" dedi.

PROJELERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILDI

Destek programları içeriğinde yapılan birçok iyileştirmelere de değinen Arcaklıoğlu, "Destek programları dahilinde Ar-Ge'yi teşvik etmek ve yeni projeler üretilmesine destek olmak amacıyla projelerde çalışan bursiyerlere ödenen burslar artırılarak bütçelerdeki toplam burs kalemi için üst sınır kaldırıldı. Proje yürütücülerinin önlerinde büyük bir problem olan idari kotalar, iyileştirilerek gelişme raporu periyotları uzatıldı" diye konuştu.

Araştırmacılara, ne olursa olsun asla projelerinden vazgeçmemelerini tavsiye eden Arcaklıoğlu, revize edilen projelerin kabul edilme olasılığının her zaman daha fazla olduğu hatırlattı.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)