adscode
adscode

"Tüm eğitim çalışanları aşılanana kadar yüz yüze eğitime ara verilmeli"

TÖS (Tüm Öğretmenler Sendikası) öğretmenlerin aşılaması yapılana kadar okulların kapatılması gerektiğini söyledi.

"Tüm eğitim çalışanları aşılanana kadar yüz yüze eğitime ara verilmeli"
Sendikalar
Güncelleme : 11-Mar-21 19:40

"24 Şubat 2021 Çarşamba günü gazete haberi şu şekilde; 1 milyon 259 bin okul çalışanı için aşılama süreci Milli Eğitim Bakanı Selçuk’a ilk doz aşı uygulanmasıyla başladığını ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim öncesi öğretmenler için aşı sürecinin şubatın son haftasında başlayacağını duyurdu.

MEB Ziya Selçuk 8 Mart 2021 Pazartesi günü akşamı bir TV Kanalına yaptığı açıklamada ise “Son bir haftada kısmı olarak bir vaka artışının olduğunu söyledi. Yine Sağlık Bakanlığının turkuaz tablosunda 1 Mart 2021 Pazartesi günü 9 bin 891 kişiye koronavirüs tanısı konulmuş iken 8 Mart 2021 pazartesi günü 13 bin 215 kişiye koronavirüs tanısı konulmuştur. Bu tabloya bakarak önümüzdeki günlerde koronavirüse yakalan sayısının artacağı aşikardır.

Milli Eğitim Bakanlığını Şubat ayının son haftasında öğretmenlerinin aşılanacağını duyurmasına rağmen aşılanan öğretmen sayısı bilinmemekte ve işlemler kaplumbağa hızı ile devam etmektedir. Ülkede vaka sayısı artarken kaygı verici şekilde artarken, Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitim ve sınav yapmasına bir anlam verilememektedir.

Bu durum hiçbir önlem alınmadan öğretmenin okulda eğitim vermesine neden olmaktadır. Halbuki; 6331 Sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Kanunu’nun 13. maddesinde, (1) Ciddi ve yakın tehlike ile karşı karşıya kalan çalışanlar kurula, kurulun bulunmadığı işyerlerinde ise işverene başvurarak durumun tespit edilmesini ve gerekli tedbirlerin alınmasına karar verilmesini talep edebilir. Kurul acilen toplanarak, işveren ise derhâl kararını verir ve durumu tutanakla tespit eder. Karar, çalışana ve çalışan temsilcisine yazılı olarak bildirileceği hükme açıktır.

Öğretmenin ve öğrencininin okulda korona olması halinde (bir çok öğretmen okulda koronoa olmuştur) sorumluluk Milli Eğitim Bakanlığına ait olacaktır.

Öğretmenlerin aşılaması yapılana kadar okullar kapatılmalıdır. Eğer bu şekilde devam edersek ülkedeki korona sayısının artmasına da yol açacaktır."

TÖS Merkez Yürütme Kurulu


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)