adscode
adscode

Türk Eğitim Sen: Aşı takvimi güncellenmeli

Türk Eğitim Sen, yüz yüze eğitime geçilebilmesi için eğitim çalışanlarının aşılanmasının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Türk Eğitim Sen: Aşı takvimi güncellenmeli
Sendikalar
Güncelleme : 20-Jan-21 17:46

Konuya ilişkin sendikanın açıklaması:

Bilindiği gibi Türk Eğitim-Sen olarak defalarca öğretmenlerin aşılanması çağrısında bulunmuş ve Hükümetten bu konuda öğretmenlere öncelik tanınmasını istemiştik. Yüz yüze eğitime geçilebilmesi için eğitim çalışanlarının aşılanmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan sendikamız, yaklaşık 18 milyon öğrencimizle doğrudan muhatap olan eğitim çalışanlarının aşılanmasının, neredeyse toplumumuzun tamamının sağlığını doğrudan etkileyecek tedbiri almak anlamına geleceğini de dile getirmişti.


Türk Eğitim-Sen’in de çağrıları üzerine Sağlık Bakanlığı öğretmenlerimizin 2. aşamada 7. sırada aşılanacağını açıkladı. Ancak önümüzde kısıtlı bir süre bulunmaktadır. Şayet ikinci dönem yüz yüze eğitime başlamayı hedefliyorsak aşı takvimini güncelleyerek, eğitim çalışanlarının aşılanmasını daha erken bir tarihe çekmemiz gerekmektedir.


Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, ayrım yapılmaksızın tüm eğitim çalışanlarının öncelikli aşılama kapsamına dahil edilmesi gerektiğini belirterek, “Antikor oluşumunun ikinci dozdan sonra gerçekleştiği göz önüne alındığında, 15 Şubat’ta okullarımızı açabilmemiz, aşılama takviminin buna göre yeniden düzenlenmesini elzem kılmaktadır.” dedi.


Genel Başkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İkinci dönem yüz yüze eğitime başlayabilmemiz için, ayrım yapılmaksızın tüm eğitim çalışanlarının öncelikli aşılama kapsamına dahil edilmesi gerekiyor. Antikor oluşumunun ikinci dozdan sonra gerçekleştiği göz önüne alındığında, 15 Şubat’ta okullarımızı açabilmemiz, aşılama takviminin buna göre yeniden düzenlenmesini elzem kılmaktadır. MEB ve eğitimle ilgili tüm paydaşları bu konuda müdahil olmaya davet ediyorum.”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)