adscode
adscode

Türk öğrencilerin teknolojik eğitim başarısı

Bakırköy Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenleri Ali Ulvi Atasoy ve Serkan Erdoğan koordinatörlüğünde Türk öğrencilerin 'Aktif Dil Sınıfı için Yenilikçi Teknolojiler' kapsamında hazırladıkları makale Romanya…

Türk öğrencilerin teknolojik eğitim başarısı
Eğitim
Bakırköy Cumhuriyet Ortaokulu öğretmenleri Ali Ulvi Atasoy ve Serkan Erdoğan koordinatörlüğünde Türk öğrencilerin 'Aktif Dil Sınıfı için Yenilikçi Teknolojiler' kapsamında hazırladıkları makale Romanya Eğitim Bakanlığı tarafından örnek proje seçildi. Başarılı proje bakanlığın almanağına da girdi.

Avrupa Birliği içerisindeki farklı kültürlerin birbirlerini tanımaları ve birbirleriyle işbirliği içerisinde bilimsel çalışma yapma imkanlarının sağlanması amacıyla AB ve üye ülkelerin Ulusal Ajansları tarafından desteklenen projeler birçok eğitimciye ve öğrenciye birbirlerini tanıma ile kendilerini geliştirme olanağı sağlıyor.

Bakırköy Cumhuriyet Ortaokulu, Fransa, Romanya, Litvanya, Makedonya, Yunanistan, İspanya ve Çek Cumhuriyeti'nin katılımıyla bir buçuk yıllık bir uğraş sonucu ortak bir eğitim projesi oluşturarak projenin kabulü için ilgili AB kanallarına başvurdu. Türkiye çapında Ulusal Ajans' tan hibe alan 258 stratejik okul ortaklığı projesinin arasına girmeyi başardı.

Fransa koordinatörlüğünde kabul edilen 78 proje arasında 93 puanla en iyi proje olarak seçilen bu projenin kısa adı 'I-TALC' 'Innovative Technologies for Active Language Class' yani 'Aktif Dil Sınıfı için Yenilikçi Teknolojiler' adındaki projenin temel amacı dil öğreniminde bilgisayar, tablet, akıllı tahta, hatta akıllı telefon gibi teknolojik araçları kullanarak, dersleri daha verimli ve ilgi çekici hale getirmek ve teknolojik araçları kullanma konusunda yetişkinlerden daha ileride olan öğrencilere uygun ders müfredatı geliştirmektir. Proje aynı zamanda farklı ülkelerden bir araya gelen öğrencileri gerek yüz yüze, gerekse sanal ortamında tanıştırarak birbirleriyle yabancı dil konuşma konusunda pratik yapmalarına imkan sağlamayı ve kendi kültürlerini tanıtmalarına fırsat vermeyi amaçlıyor.

Proje ile ortaklaşa oluşturulan müfredat ve ders materyalleri, yazılı ve sanal ortamlarda kamuya açık ve ücretsiz olarak yayınlanarak ülkemizde uygulanmaya başlayan FATİH projesi benzeri teknoloji tabanlı müfredata geçişi kolaylaştıracak.

Yunanistan'ın Girit Adasında yapılan ön hazırlık ve planlama toplantısının ardından okul Müdür Yardımcısı ve Bilgisayar öğretmeni Ali Ulvi Atasoy ile projenin ülke koordinatörü olan İngilizce Öğretmeni Serkan Erdoğan diğer 7 ülkenin öğretmenleri ile birlikte Litvanya'nın Nida kentinde düzenlenen 5 günlük BİT (Bilgi İletişim Teknolojileri) kursuna katıldı. Bu

Projenin üçüncü ve en önemli aşamalarından biri,10 ve 20 Mayıs 2015 tarihleri arasında, Makedonya'da, her ülkeden onar öğrenci ve ikişer öğretmenin katıldığı yoğunlaştırılmış dil kampı yapılarak gerçekleştirildi.

Kampta İngilizcenin yanı sıra Almanca, Fransızca, İspanyolca ve İşaret Dili gibi dersler oyunlar yoluyla öğretildi. Müzik, spor, yarışmalar, drama, şarkı, folklor gibi pek çok yan etkinliğin de yer aldığı kamp esnasında öğrencilerin ülkelerine göre farklı grup ve odalara ayrılarak daha fazla yabancı dil öğrenme ve kültürel paylaşımda bulunmaları sağlandı.

10 günlük program içerisinde ayrıca Makedonya' nın farklı şehirlerine geziler düzenlendi. Bu kampın bir benzeri 2016 yılı Mayıs ayında Çek Cumhuriyeti'nin Odry kentinde ve üçüncü dil kampı da 2017 yılının Mayıs ayında İspanya'nın Cadiz kentinde düzenlenecek.

Bunun dışında zaman zaman bazı ortak ülkeler ile internette Skype bağlantısı kullanılarak ortak ders işleniyor, karşılıklı sunum, ödev, kısa film ve proje değiş tokuşu yapılarak öğrencilerin ürünleri internet ortamında canlı olarak sunulması sağlanıyor.

Projeye ilgi duyan Bükreş Üniversitesi ve Romanya Eğitim Bakanlığı, proje ortaklarını 10 Haziran 2015 tarihinde Romanya'nın başkenti Bükreş'te konuyla ilgili konferans vermek üzere davet etti. Üniversite öğretim görevlileri, Romanya Eğitim Bakanlığı yetkilileri, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı konferans esnasında örnek uygulama olarak Türk öğrencilerinin çalışmaları sunuldu. Projenin Türkiye koordinatörü Serkan Erdoğan ve Bilişim Danışmanı Ali Ulvi Atasoy' un ortaklaşa hazırladıkları makale, proje ile ilgili yayımlanan kitapta ve Romanya Eğitim Bakanlığı' nın almanağında yerini aldı.

Projenin resmi sitesi :www.i-talc.eu ve sosyal medyadan takip edilebilecek Türkçe sayfası

https://www.facebook.com/italcturkey dir. Eğer siz de benzer projelerle öğrencilere ve öğretmenlere yepyeni ufuklar açmak istiyorsanız atmanız gereken ilk adım TC Avrupa Birliği Bakanlığı bünyesinde çalışan Ulusal Ajansınwww.ua.gov.tr adlı internet sitesini ziyaret etmektir.

Nihat Uludağ / Habertürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)