adscode
adscode

Türk PDR Derneği MEB Önünde Basın Açıklaması yaptı

​Türk PDR Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Filiz Bilge önderliğinde PDR akademisyenleri ile sahada çalışanlardan oluşan kalabalık bir grup tarafından bir süre önce hazırlanan yeni PDR Yönetmeliğine ve…

Türk PDR Derneği MEB Önünde Basın Açıklaması yaptı
Türkiye'den Haberler
Sizin de bildiğiniz gibi son yıllarda Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümlerine ilk yüzdelik dilimlerden öğrenci alınmaktadır. Alan mezunlarımız da başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere; Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve bağlı pek çok kurumda istihdam edilmektedirler.
 
Üniversitelerimizin PDR bölümlerini bitiren mezunlarımız; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her seviyedeki okullarımızda; başta öğrencilerimize koruyucu ruh sağlığı hizmeti sunarak çatışma ve problem çözme ile iletişim becerileri kazanmaları, eğitim ve öğretim sürecinden ilgi ve yetenekleri ölçüsünde en iyi şekilde yararlanmaları konularında çalışmalar yürütmektedirler. Mezunlarımız bu ve benzeri hizmetleri; öğretmenlerimiz ve öğrenci velilerimize de vermektedirler.

 
Milli Eğitim Bakanlığı, bir süre önce Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri yönetmeliği ile Özel Eğitim Hizmetleri yönetmeliklerini birleştirerek, “Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri” adında yeni bir yönetmelik taslağı yayınlamıştır. Baştan sona kadar yanlışlarla dolu olan bu yönetmelik taslağına ilişkin görüş ve önerilerimiz yazılı ve sözlü olarak Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerine iletilmiştir.

 
Özet olarak, basın bildirimizde bu taslakla birleştirilen Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri ile Özel Eğitim Hizmetlerinin ayrı iki disiplin ve çalışma alanı olduğu vurgusu yapılmakta bundan dolayı da Yönetmeliklerinin de ayrı olması gerektiği vurgulanmaktadır.

Bu taslak iyileştirmeleri bir yana bırakın içeriği ile mevcut hallerinden de geri kalmıştır. Bu nedenle;

- Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmetleri tüm öğrencilere açık bir hizmet alanıdır; oysa Özel Eğitim sadece özel eğitim gerektiren öğrencilere yönelik bir hizmet alanıdır. Bu nedenle Yönetmelikleri de ayrı olmalıdır.
- Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri çok kapsamlı ve süreklilik arz eden bir hizmet alanıdır, bu nedenle; kendi yönetmeliği olmalıdır.
- Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Özel Eğitim Hizmetlerinin içinde yürütülecek bir hizmet alanı değildir. Bu nedenle Yönetmelikleri de ayrı olmalıdır.
- Ayrıca Yönetmelikte; görev tanımı ve ifadeler açık, net ve anlaşılır değildir. Hazırlanan taslak bu konuda oldukça yetersiz ve karmaşıktır.

Bu konunun duyurulması konusunda desteğinizi rica eder sevgi ve saygılarımı sunarım.

Alpaslan Dartan
Türk PDR Derneği İstanbul Şube Başkanı

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)