adscode

Türkiye Gençlik Federasyonu‘nun Şiddetsiz Önerileri

Türkiye Gençlik Federasyonu'nun Şiddetsiz Önerileri

Türkiye Gençlik Federasyonu‘nun Şiddetsiz Önerileri
Haberler

 

 

 

 

 


STK’ların Ağırlıklı Olacağı Ulusal  Bir Ağ (Platform Kurulmalı)..

 

Gençlik, Halk, Siyaset ve Hükümet Temsilcileri, Bir Aile Anlayışı İçinde Olmalı..

 

Türkiye, Alanlardan Masalara Birlikte Gitmeyi Başarmalı..

 

Polisin  Bireysel veya Toplu Şiddeti Durdurulmalı..

 

Sokakta Şiddetsiz Tepki Gösteren Halk, Provokasyonlara Karşı Uyanık Olmalı..

 

Ölüm ve Yaralanmalara Neden  Olanlar  Bulunmalı..

 

Gözaltına Alınanlarla İlgili Yasal İşlemler Hızlandırılmalı..

 

 



    Türkiye Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Rıza Sümer, hiçbir kesimin dışlanmayacağı ve ilk aşamada sivil toplum örgütlerinin (STK) ağırlıklı olacağı  ulusal bir ağın (Platform) kurulmasını, gençlik, halk, siyaset ve  hükümet temsilcilerinin, bir aile anlayışı içinde yüzyüze görüşmesini, Türkiye’nin, alanlardan masalara birlikte gitmeyi başarmasını, polisin bireysel veya toplu şiddetinin durdurulmasını, sokakta şiddetsiz yöntemlerle istemedikleri konulara tepki gösteren halk kesimlerinin ve özellikle gençlerin, varlığı kesin olan provokasyonlara karşı uyanık bulunmasını, yasalara aykırı davrananların, şiddet uygulayanların, ölüm ve yaralanmalara neden olanların ve çevreye zarar verenlerin, kamu yöneticisi, kamu görevlisi veya halkın içinden ayırımı  gözetilmeksizin adalete teslim edilmesini beklediklerini söyledi.

 


    Sümer, yazılı açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi.

 


    “Türkiye, gençlerinin karşısına polisle çıkmak gibi sonuç vermeyeceği belli olan ve ağır bedeller ödeten eski bir yöntemden vazgeçmek zorundadır. Türkiye şimdi, ilk kez, gençlerini ve rahatsızlık duyan kesimlerin haykırışlarını duymalı, seslerini dinlemeli ve sorunları birlikte çözmelidir. Federasyonumuz, hiçbir kesimin dışlanmayacağı, Taksim Platformunun önderlik yapacağı ulusal bir ağın kurulmasını önermektedir. Federasyonumuz, şiddetsiz yaklaşımlarla oluşturulacak böyle bir ağın bir parçası olmaya ve “Türkiye ve Dünya Evimiz” diyen gençlerinin temiz yüreklerini sürece katmaya hazırdır. Türkiye, alanlardan masalara birlikte gitmeyi ve gözgöze konuşmayı başarmalıdır.

 


    Bazı polislerin su ve gazla yaptığı şiddet, tekme, tokat ve yumruklarla korumasız kadın veya erkek gençlere toplu olarak saldırması, bazı kişilerin araçlara, binalara, yollara ve halkın malına verdiği zararlar, toplumun doğal yaşamını ve sağlığını aşırı boyutlarda olumsuz etkilemiştir. Bu yaşananların ve yapılanların yorumunu ve algısını herkesin kendi vicdanına bırakıyoruz. Polis, sadece halkın ve önemli yerlerin güvenliğini sağlamalıdır.     

 


    Olaylarda ölüm ve yaralamalara neden olan sorumlular mutlaka bulunmalıdır. Gözaltına alınanlarla ilgili yasal işlemler hızlandırılmalı, onlara kötü davranılmamalıdır.
    Federasyonumuz, Hatay Gençlik Derneği’nin, halkın ve güvenlik görevlilerinin istenmeyen hareketlerden uzak durmaları yönündeki insancıl çağrısını desteklemektedir.
    Federasyonumuz, bazı kararlardan ve davranışlardan acı çekenlerin, şiddetsiz yöntemlerle seslerini duyurmalarını, haykırmalarını ve paylaşmalarını saygı ile karşılamaktadır.”




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)