adscode
adscode

Türkiye'de Bir Milyon Öğretmen ve Yönetici Çağın Gerisinde

Günümüzde her ülke veya uluslararası şirket ürettikleri özgün bilgiye stratejik değer olarak bakıyor ve bilgisini casusluğa karşı üstün güvenlik önlemleri ile koruyor.

Türkiye'de Bir Milyon Öğretmen ve Yönetici Çağın Gerisinde
Eğitim
Bilgi günümüzde ticareti yapılan bir meta haline gelmiş durumda ancak ülkemizde bilgiyi topluma aktaracak 1 milyon eğitim ve yönetici kadrosunun çağın gerisinde kaldığı ayrıca yeniden eğitilmesi gerektiği ifade edildi.
 
TÜRKİYE’DE İLK KEZ YAZILDI
 
Dünyada bilgiyi ekonomik bir değere dönüştürme eylemi olarak tanımlanan İnovasyon, sistematize edilerek kitap haline getirildi. Türkiye’de ilk kez metodolojik olarak, her insanın özgün fikre sahip olduğundan yola çıkılarak yayına hazırlanan ‘İnovasyon ve Girişimcilik’ kitabı herkesin girişimci olamayacağı yönünde toplumda var olan önyargıyı kırmayı hedefliyor. İnovatif düşünce sürecinin temel felsefesi ise karşı taraftaki kişinin duygularını tanımaya odaklı empatik bir bilgi arayışı olarak ifade ediliyor.
 
Kitapta, herkesin tasarım düşüncesi sürecini kendi kapasitesi ve öğrenme arzusu seviyesinde anlayarak katma değer üretebileceği vurgulanıyor. Kitabın yazarı Fatih Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Mustafa Şeref Akın, İnovasyon sürecini; görmek, anlamak, yapmak ve test etmek olarak dörde ayırıyor. Akın, bu kapsamda girişime açık bir ayakkabı boyacısından ayakkabı firması sahibi iş adamına kadar her insanın kitaptaki bilgiler ışığında özgün fikirlerini üretim aşamasına geçirebileceğini ifade etti.
 
“Tasarım düşüncesi” anlaşılmaksızın bir kişiye “inovatif ol, yaratıcı düşün.” demenin ondan imkânsızı istemekle eş değer olduğuna dikkati çeken Akın, “Bu örnek hayatında hiç golf oynamamış bir kimseye sahaya çıkıp golf oynamayı teklif etmekten farksızdır. Kişinin her şeyden önce gerekli metodolojiyi öğrenmesi gerekir. Bu bakımdan tasarım düşüncesi bir süreçtir.” şeklinde konuştu.
 
EĞİTİM KADROSU ÇAĞIN GERİSİNDE
 

Türkiye’de İnovasyon çalışmaları kapsamında yapılanların sonuç almaktan uzak olduğunu ifade eden Akın, mevcut eğitim kadrosunu oluşturan öğretmenlerin bilgilerinin çağın gerisinde kaldığını kaydetti. Doç Dr. Akın, “1 milyon öğretmen ve yöneticinin mevcut bilgileri eski ve yeniden eğitime tabi tutulmaları gerekmekte. Halihazırda siyasi partiler, düşünce kuruluşları ve üniversiteler eğitim alanında bir aksiyon planına sahip değil.” dedi.
 
KOBİ ve Ar-Ge çalışmaları yapan firmalara vergi teşviki verildiğini ifade eden Akın, “Bunun reel bir karşılığı yok; çünkü İnovasyon metodolojisini bilmeyen insanların çalıştığı firmalar bir şey yapamaz. Hayatında hiç golf oynamamış bir adama 5 milyon dolar vererek golf turnuvasına çıkarmak ne kadar doğruysa bu da o kadar doğru.” diye konuştu.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)