adscode
adscode

Türkiye’nin üstün zekalı çocukları Amerikayolunda..

Üstün Zekalılar Eğitim Merkezi’nin The University of Georgia ile geliştirdiğii şbirliği doğrultusunda her yıl 10 - 15 üstün zekalı çocuğumuz Amerika’da düzenlenen yaz okuluna katılma hakkı kazanıyor.

 Türkiye’nin üstün zekalı çocukları  Amerikayolunda..
Etkinlikler
Georgia Üniversitesi Kampüsü’nde, üniversite bünyesindeki Torrance Gifted & Talented Center eğitimcileri tarafından hazırlanan yaz okulu programına katılan çocuklar, hem potansiyellerini geliştirme fırsatı buluyor, hem de keyifli bir yaz tatili geçiriyor.
 
Üstün zekalı çocukların eğitiminde yaz okulunun önemi, tüm dünya otoriteleri tarafından özellikle vurgulanan bir gerçek. Uzmanlara göre çocuklar yaz tatillerini verimli ve yetenekleri doğrultusunda geçiremedikleri takdirde ciddi sıkıntılar yaşayabilmektedir.

Üstün zekalı çocukların eğitimi konusunda Türkiye’nin en yetkin kurumlarından biri olan ÜST-ZEM, ilk olarak geçtiğimiz yıl Georgia Üniversitesi ile işbirliği yaparak Türkiye’den üstün zekalı çocukların aileleri ile birlikte Amerika’daki yaz okuluna katılmalarını sağladı.

Georgia Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde sadece üstün zekalı çocukların eğitimi konusunda çalışmalar yapan Torrance Gifted and Talented Center tarafından hazırlanan program dahilinde öğrenciler Bilim, Teknoloji, Yabancı Dil, Matematik ve Sosyal Bilimler başlıkları altında 20’den fazla ders görecekler. Web tasarımından kriminolojiye; Robotikten Mutfak kimyasına kadar çok farklı ve eğlenceli dersler sayesinde öğrenciler potansiyellerini geliştirirken aynı zamanda keyifli bir yaz geçirecekler.
Uluslararası testler yardımıyla üstün zekalı olduğu belirlenen 5  – 14 yaş grubu çocukların aileleri ile birlikte katıldığı program 29 Haziran – 19 Temmuz2014 tarihleri arasında Georgia Üniversitesi’nin Atlanta kampüsünde gerçekleştirilecek. Öğrenciler, velileri ile birlikte kampüs içerisindeki, her aileye 2 oda ve 1 salondan oluşan, mobilyalı bir dairenin tahsis edildiği GameDay Luxury Apart Hotel’de konaklayacaklar.

Yaz okulunun son 4 günü ise Disney’in Florida tesislerinde gerçekleştirilecek Disney Youth Program’a ayrılmış durumda. ÜST – ZEM ve Disney  tarafından  organize edilen bu programda da öğrenciler hem fizik, bilim, füzyon gibi eğitimlere katılırken hem de eğlence parkında unutamayacakları bir yaz geçirecekler.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)