adscode
adscode

TÜSİAD: 'Cemaat ve tarikatların eğitim sisteminde yer olmamalı'

TÜSİAD: "Yakın geçmişte yaşanan acı tecrübeler dikkate alındığında cemaat ve tarikatlara eğitim sisteminde yer olmaması gerekir."

TÜSİAD: 'Cemaat ve tarikatların eğitim sisteminde yer olmamalı'
Türkiye'den Haberler

Milli Eğitim Bakanlığı’nın tarikat ve cemaatler ile protokol yapmasına tepkiler sürerken, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) de “Yakın geçmişte yaşanan acı tecrübeler dikkate alındığında cemaat ve tarikatlara eğitim sisteminde yer olmaması gerekir” açıklaması yaptı.

"ÇAĞDAŞ BİR EĞİTİM SEFERBERLİĞİ"

TÜSİAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

- Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, ekonomik ve sosyal kalkınmayı başarmış, demokratik laik bir hukuk devleti olan Türkiye için çağdaş bir eğitim seferberliğine ihtiyacımız var. Müfredatı 21. yüzyıl becerilerine uygun hale getirmek, gençlerimize çağın gerektirdiği yetkinliklerin kazandırılması ve katma değeri yüksek bir ekonomi açısından büyük önem taşıyor. Kimseyi geride bırakmadan her bir öğrencinin kaliteli bir eğitime ulaşmasını sağlamak önceliğimiz olmalı. Çağımızda genç kuşaklarımızı ezberciliğe değil eleştirel ve yaratıcı düşünceye dayanan bir eğitimle buluşturmalıyız.

Gelecekte özgür düşünen bireylere hem toplumsal yaşamda hem de iş yaşamında her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulacağı vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

"Kalkınmanın her boyutunda koyduğumuz iddialı hedeflerin gerçekleşmesi de bunu gerektiriyor. Ülkemizin bu yöndeki ihtiyacı ve yakın geçmişte yaşanan acı tecrübeler dikkate alındığında cemaat ve tarikatlara eğitim sisteminde yer olmaması gerekir."


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)