adscode
adscode

Twitter Yeni Şeffaflık Raporunu Yayınladı

Kanun uygulayıcı kurumların sosyal medyayı her geçen gün soruşturmalarda daha fazla kullanılır hale geldi.

Twitter Yeni Şeffaflık Raporunu Yayınladı
Sosyal Medya
 Bu durum Twitter’ın son şeffaflık raporunda da açık bir şekilde görülüyor. Ocak ayından başlayarak 6 aylık bir dönemi kapsayan yeni rapora göre şirkete gelen hesap bilgisi isteklerinde yüzde 52’lik bir artış söz konusu. Bu geçtiğimiz yılın son dönemine ait yayınlanan raporun verilerine göre ortaya çıkan bir artışı ifade ediyor.



Şeffaflık raporuna göre isteklerin yüzde 56’sı Amerika (2436) başta olmak üzere Japonya (425), Türkiye (412) ve İngiltere’den (299) gelirken sadece yüzde 12’lik kısımdaki istek hükümetle ilişiği olmayan taraflardan gelmiş.


Twitter’a toplam 4,363 gelen hesap bilgisi isteğinden yüzde 58’ine bilgi sağlandığı belirtilirken rapora göre geçtiğimiz yılın son 6 aylık dönemine göre yüzde 26 daha fazla hesap kaldırılma isteği geldiği görülüyor. Mikroblog devinin raporuna göre Türkiye hesap kaldırma isteğinde (718) açık farkla listenin tepesinde yer alıyor.


Devletlerin ilgili kurumlarından Twitter’a 442 mahkeme kararı ile 561 silme isteğinin çoğunluğu ise Türkiye ve Rusya’dan gelmiş. Kişisel haklara müdahale ve hakaret olan şikâyetler dışında kalanlar için Twitter resmi olarak itirazda bulunduğu ve serbest konuşma özgürlüğünü kısıtlamamaya çalıştığı belirtiliyor.


bilgicagi.com

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)