adscode
adscode

Twitter'da neler oluyor? 700 milyon kullanıcı...

Twitter, halka açılırken hissedarlarına verdiği sözleri tutamıyordu. Aktif kullanıcı sayısındaki artış iyice azalmıştı. Ama yatırımcıyı asıl düşündüren rakam başkaydı...

Twitter'da neler oluyor? 700 milyon kullanıcı...
Sosyal Medya
Hürriyet'ten Ertuğrul Özkök yazdı: 700 milyon kişi niye Twitter'dan kaçtı?

Twitter, halka açılırken hissedarlarına verdiği sözleri tutamıyordu. Aktif kullanıcı sayısındaki artış iyice azalmıştı. Ama yatırımcıyı asıl düşündüren rakam başkaydı. Twitter'ın 320 milyon aktif kullanıcısı vardı. Ama sosyal ağa bugüne kadar giren insan sayısı 1 milyardı.

1- 21 Mart 2006 günü Amerika saatiyle 12.50’de New York-Cancun uçağındaydım.O gün gece ve gündüzün eşitlendiği ekinoks günüydü.Bugün Twitter diye bilinen küresel sistemden ilk tweet tam 10 yıl önce o gün, o dakikada atılmıştı.İlk tweet’i atan kişi, Twitter’ın kurucu ortağı Jack Dorsey olmuştu. Ve dünya sosyal paylaşım tarihine geçen ilk tweet’i şuydu:“Just setting up my twitter.” (Twitter’ımı kuruyorum.)
 
10 YIL SONRA
 
Jack Dorsey, 2 Mayıs 2016 Pazartesi günü, her pazartesi yaptığı işi yaptı.Önce Square CEO’su şapkasıyla, bu mobil ödeme şirketinin San Fransisco’da, Market Street’teki ofisine gidip, üst düzey yöneticileri ile haftalık programı konuştu.Sonra oradan çıkıp aynı caddede karşı tarafa geçti ve 1355 numaralı binaya girdi.Burası Twitter’ın genel merkeziydi.Jack Dorsey bu defa Twitter CEO’su şapkasını giydi ve o haftayı konuşmaya başladı.Ancak bu defaki toplantı daha uzun sürecekti.
 
29 NİSAN GÜNÜ
 
29 Nisan Cuma günü kapanış seansında gelen rakamlar iyi değildi.Twitter hisseleri yüzde 16.5 düşük değerden kapatmıştı.Oysa aynı gün saat 14.50 itibariyle, caddenin karşısındaki Square’in hisseleri yüzde 11 yukarıdaydı. Bir şirketin başarılı CEO’su iken, ötekinde başarısızdı.İyi haberler de vardı.Geçen yıl itibariyle şirketin gelirleri 2 milyar doları geçmişti.Ama kötü değil çok kötü bir haber vardı. Şirketin bir yıl önceki zararı da 507 milyon doları bulmuştu.2013 yılında New York Borsası’nda halka açılan şirketin o gün 77 dolar olan hisseleri, 17 dolara inmişti.
 
Hürriyet/ Yazının devamı için tıklayınız

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)