adscode
adscode

"Ücretli öğretmenlik emek sömürüsüdür"

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ ücretli öğretmenlik ile ilgili açıklamalarda bulundu. Nesiller yetiştiren öğretmenliğin ücretlisinin kabul edilemeyeceğini ifade etti.

"Ücretli öğretmenlik emek sömürüsüdür"
Sendikalar
Güncelleme : 21-Oct-21 17:17

Açıklamaları şöyle;

MEB’de ön lisans hayvan yetiştiriciliği mezunu ücretli sınıf öğretmeni, ön lisans turizm mezunu ücretli okul öncesi öğretmeni, ön lisans lojistik mezunu ücretli sosyal bilgiler öğretmeni görebilirsiniz.

Yüzbinlerce eğitim fakültesi mezunu ataması yapılmamış öğretmenler var iken ücretli öğretmenliğin devam etmesi kabul edilemez.

Kaldı ki asgari ücretin dahi altında çalıştırılan ücretli öğretmenlik sistemi bir emek sömürüsüdür. Aynı öğretmenler odasında ücretli, geçici, sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler bulunmaktadır. Her daim söylediğimiz gibi öğretmenin ücretlisi, geçicisi, sözleşmelisi olmaz! Öğretmen sadece ve sadece KADROLU olur.

Asgari ücretin dahi altında çalıştırılan ÜCRETLİ öğretmenlik son bulmalı, boş kadrolar için kendi alanında mezun olmuş atama bekleyen meslektaşlarımızın ataması yapılmalıdır.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)