adscode
adscode

ULUSAL EĞİTİM DERNEKLERİNDEN DİYARBAKIR ZİYARETİ

2019 yılında Dicle Üniversitesinde yapılması planlanan Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi kapsamında bir dizi görüşmeler yapmak üzere Diyarbakır’a ziyarette bulunan Ulusal Eğitim Dernekleri...

ULUSAL EĞİTİM DERNEKLERİNDEN DİYARBAKIR ZİYARETİ
Eğitim

2019 yılında Dicle Üniversitesinde yapılması planlanan Uluslararası Eğitim Bilimleri Kongresi kapsamında bir dizi görüşmeler yapmak üzere Diyarbakır’a ziyarette bulunan Ulusal Eğitim Dernekleri Platformunu oluşturan eğitim dernekleri yöneticileri 1-3 Şubat 2018 tarihleri arasında Diyarbakır’da Üniversite Rektörlüğü ve Mülki Amirlerle görüşmeler gerçekleştirdi.

EYUDER’in de içinde yer aldığı platformda görüşmelere; Platform Başkanı Prof. Dr. Özcan DEMİREL, SÖED Başkanı Prof. Dr. Hayati AKYOL, EYUDER Başkanı Dr. Adem ÇİLEK, EYUDER Genel Sekreteri Murat KOÇALİ ve eğitim bilimleri alanında faaliyet gösteren 20 derneğin temsilcileri katıldı.

EYUDER Başkanı Dr. Adem ÇİLEK 20 dernek yöneticisinin Diyarbakır çıkarmasının önemli olduğunu,  ülkenin her köşesinin ayrı bir zenginlik kaynağı olduğunu ve EYUDER olarak bu tür faaliyetlerin her zaman destekleyeceklerini belirtti. 2019 yılında 1100 kişilik yurt içi ve yurt dışından eğitimcilerin katılımıyla gerçekleşecek Eğitim Bilimleri Kongresinin Diyarbakır’da düzenlenecek olmasının, ulusal ve uluslararası kamuoyunda yer almasının önemli olduğunu vurgulayan Dr. Adem ÇİLEK, üniversite yönetimi, Belediye Başkanı Cumali Atilla ve Vali Hasan Basri GÜZELOĞLU yapılan görüşmelerin verimli geçtiğini, etkili bir organizasyon olması için yapılacak işbirliğinin ve çalışma sonuçlarının bilim dünyası ve kamuoyu ile paylaşılmasının Diyarbakır’a ve akademik camiaya katkı sağlayacağına dikkat çekti.  Ayrıca EYUDER olarak Diyarbakır’da yönetici ve öğretmenlere yönelik projelerini sunmak üzere Vali Vali Hasan Basri GÜZELOĞLU’ndan ayrıca randevu istediklerini ve valiliğin detaylı projelerini beklediklerini vurguladı.

EYUDER Başkanı Dr. Adem ÇİLEK bu görüşmenin altyapısını hazırlayan Dicle Üniversitesi Rektörlüğü ve Eğitim Fakültesi yöneticilerine teşekkür ederken kadim şehir Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel yapısının görülmesi için ziyaret edilmesi gerektiğini vurguladı.

 5fddb2da-1c5a-4ee5-8c19-e3403eeaf2ed
 56781a93-4369-4c2a-bbea-dac9eba65659 b44b0d1d-ca6e-4750-88bd-bc51a2f9307f IMG_5494


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)