adscode
adscode

Üniversite Sınavı Sırasında Seçim Propagandasına İzin Verilecek mi?

30 Mart yerel seçimleri öncesinde 23 Mart pazar günü sınava girecek üniversite adaylarının seçim mitinglerinin kesintiye uğramayacağına yönelik endişeleri var.Sesli propagandaya izin verilecek mi?ilçe…

Üniversite Sınavı Sırasında Seçim Propagandasına İzin Verilecek mi?
ÖSYM
'Sayın Abbas GÜÇLÜ merhaba,
Sizden bir konuda yardımisteyeceğim. Biliyorsunuz; 23 Mart pazar günü YGS sınavı, bir hafta sonra 30 Mart pazar günü de yerel seçimler var.
23 Mart pazar günü üniversite sınavına girecek gençlerin, seçime girecek partilerin sesli propagandasından etkilenmemesini teminen, ÖSYM tarafından "YGS'nin yapılacağı 08:00 – 13:00 saatleri arasında seçim mitingi ve sesli duyuru yapılmamasının sağlanması"hususunda Yüksek Seçim Kurulundan bir talepte bulunuluyor, ancak Yüksek Seçim Kurulu, “bu konunun İlçe Seçim Kurulu Başkanlıkları'nca değerlendirileceğine” dair bir cevap veriyor! Yani kendisi karar verebilecekken, yetki ve sorumluluğu Türkiyedeki yüzlerce İlçe Seçim Kurulunun inisiyatifine bırakıyor.
Dolayısıyla kimi İlçe Seçim Kurulları bu konuda yasaklama getirecek, kimisi ise sesli propagandaya izin verecek...Herbir İlçe Seçim Kurulu farklı karar verirse, milyonlarca gençten bazıları rahat edecek, bazıları ise mağdur olacak. Zaten çok zor şartlarda hazırlanıp bu sınavlara giriyorlar, bir de böyle bir şanssızlık ve adaletsizlikle karşılaşacaklar..
Üniversite sınavına girecek kızım da ben de, "bu konuda ilgili ilçede alınan herhangi bir tedbir var mı" diye YSK'ya, bilgi edinme kapsamında, başvuruda bulunduk ama maalesef bugüne kadar herhangi bir cevap alamadık.
Düşünsenize, 2 milyon öğrenci sınavdayken dışarıda bangır bangır seçim propagandası, miting, gösteri yapıldığını…
Sizden ricam, medya yoluyla bu konuda bir gündem yaratıp, çözüme ulaşmamız konusunda yardımcı olmanız..
Şimdiden teşekkür ederim, saygılarımla..'Celaleddin ARPAT
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)