adscode

Üşüyen Öğrenciler Kar Üstünde Halay Çekerek Isındı!

Doğu Anadolu kar altında kalırken Kayseri'de kaloriferi yanmayan okulun öğrencileri kar üzerinde halay çekerek protesto eylemi yaptı.

Üşüyen Öğrenciler Kar Üstünde Halay Çekerek Isındı!
Haberler


Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde Mustafa Eraslan Lisesi son sınıf öğrencileri, öğrenci sayısının fazlalığı nedeniyle eğitimlerine, yapımı bu yıl tamamlanan Müşerref Hasan Eser Ticaret Meslek Lisesi’nde devam etti. Ancak sorunlar bitmedi. Okul ilk açıldığında sıra olmadığı için ders yapamadıklarını, daha sonra ise kaloriferler yanmadığı için evden elektrikli ısıtıcı getirdiklerini söyleyen öğrenciler kar yağışıyla birlikte ‘isyan’ etti. Öğrenciler okul bahçesine çıkarak kar altında önce halay çekti, ardından kartopu oynayarak tepkilerini gösterdi. Okul yöneticileri ise binanın yeni olduğunu, doğalgazın yeni bağlandığını birkaç gün içinde kaloriferlerin yanmaya başlayacağını belirtti. 









Doğu Anadolu ’da kar yağışından dolayı Erzurum’da 43, Bitlis’te 20 köy yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri bölgede hastaların taşınmasına yardım ederken bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Kars’ta eksi 11, Ağrı ’da eksi 9, Erzurum’da eksi 8 derece olarak ölçüldü. Bitlis’te yoğun kar yağışı nedeniyle 20 köy yolu kapandı. 
Küçükkuyu-Assos yolu kapandı Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde Kayalaraltı Köprüsü, kullanılamaz hale geldi. Servis yolunun da sel nedeniyle yıkılması üzerine Küçükkuyu-Assos yolu trafiğe kapandı. 

DHA/AA






Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)