adscode
adscode

Uzaktan Eğitimde Fırsat Eşitliğine 50 Dilde Destek

Kar amacı gütmeyen, uluslararası bir eğitim kuruluşu olan Khan Academy’nin ders içeriği 50 dile ulaştı.

Uzaktan Eğitimde Fırsat Eşitliğine 50 Dilde Destek
Eğitim

Dünya genelinde 120 milyon öğrenci ve 3 milyon öğretmenin faydalandığı uzaktan eğitim platformu Türkiye’de bugüne kadar 21,5 milyon insanın eğitimine katkı sağladı. 50 dil arasında, İngilizce’den sonra ilk resmi dili Türkçe olan Khan Academy’nin her yaş ve seviye için sunduğu eğitim içeriğine ücretsiz ve reklamsız olarak ulaşılabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği kapsamında, örgün eğitime katkı hedefleniyor.

 

Kar amacı gütmeyen online eğitim platformu Khan Academy’nin dünya genelinde ücretsiz eğitim içeriği sunduğu dil sayısı 50’ye ulaştı. Khan Academy’nin eğitim içeriğinden 190 ülkede, 120 milyon öğrenci ve 3 milyon öğretmen faydalanıyor. Okul öncesi eğitimden üniversite seviyesine, hayat boyu öğrenme yaklaşımıyla farklı yaş grupları için hazırlanan dersler, matematikten sanat tarihine, sağlık bilgilerinden ekonomiye geniş bir yelpazeyi kapsıyor. 10 binden fazla ders videosu, 100 binden fazla interaktif alıştırma ve yazılı kaynak sunan platform, kişiselleştirilmiş eğitim anlayışıyla her bireyi seviyesine en uygun içeriklere yönlendirerek kendine en uygun hızda öğrenmesini sağlayan bir yapay zekaya sahip. Raporlama sistemi sayesinde her birey kendi gelişimini takip etme şansı bulurken, öğretmenler için de gelişmiş araçlar sunuluyor.

2008 yılında, girişimci Salman Khan tarafından Silikon Vadisi’nde kurulan Khan Academy, uzaktan eğitim için tüm dünyada en çok tercih edilen kaynaklar arasında yer alırken, pandemi döneminde platformun kullanımı üç kat arttı. Tamamen ücretsiz ve reklamsız eğitim içeriğiyle hem öğrenci, hem de öğretmenlere küresel salgın döneminde destek olmak ve örgün eğitime katkı amaçlanıyor. Khan Academy içerikleri Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan işbirliği kapsamında kısa adı EBA olan Eğitim Bilişim Ağı üzerinden de öğrenci ve öğretmenlerle buluşuyor.

Artık 50 dilde ücretsiz eğitim desteği sunan Khan Academy’nin anadili olan İngilizce’den sonra ilk dili ise STFA Grubu’nun girişimiyle Türkçe oldu. 2013 yılından bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren Khan Academy, ülkemizde bugüne kadar 21,5 milyon insanın eğitimine katkı sağladı. Khan Academy’nin Türkiye’de sadece son bir yılda verdiği ders sayısı ise 100 milyona ulaştı. Kurumsal sosyal sorumluluk ve gönüllülük kavramlarını eğitim ile birleştiren Khan Academy; Elon Musk, Bill Gates, Google gibi çok sayıda önemli destekçinin bağışlarıyla sadece bugün değil, öğrenmek isteyen herkes için her zaman ücretsiz bir eğitim platformu olmayı taahhüt ediyor.

Khan Academy Türkiye Direktörü Alp Köksal, “Bilginin ihtiyacı olan herkese ulaşması için ücretsiz olması gerektiğine inanıyoruz ve bu ay itibariyle 50 farklı dilde yayınladığımız ve dünya standartlarında olduğuna inandığımız eğitim içeriğimizle küresel ölçekte fırsat eşitliğine katkı sunmanın sevincini yaşıyoruz. Khan Academy’nin ilk yerel iştiraki olarak, platformun uluslararası genişleme sürecinde öncü rol oynadığımız ve uzaktan eğitimin henüz birçok kişi tarafından tanınmadığı, Khan Academy’nin ise sadece İngilizce ile Türkçe eğitim sunduğu günlerden bugün 120 milyon öğrenciye uzaktan eğitim veren bir platforma dönüşmesine şahit olduğumuz için gururluyuz. Elon Musk’ın da bu yıl itibariyle destekçilerimiz arasına katılmasıyla daha çok insana ücretsiz eğitim desteği ulaştırabilmeyi hedefliyor ve içinde bulunduğumuz zor dönemde örgün eğitimi destekleyebilmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu. Khan Academy’nin herkese açık ve ücretsiz olarak sunduğu Türkçe eğitim içeriğine  https://tr.khanacademy.org  ve  https://khanacademy.org.tr websitelerinin yanı sıra YouTube ve EBA üzerinden de ulaşılabiliyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)