adscode

Vali Mutlu'dan Gezi Parkı Açıklaması

"Çalışma tamamlanmıştır. Gezi Parkına müdahale olmayacağını tekrar ifade etmek istiyorum"

Vali Mutlu'dan Gezi Parkı Açıklaması
Haberler





İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu bir açıklama yaptı. Mutlu şunları söyledi;
Bugün Taksim'de Atatürk heykelinde ve AKM'de asılı bulunan materyallerin kaldırılmasına yönelik ve sadece bu amaca yönelik emniyet birimlerimizin çalışması olmuştur. 
Emniyet birimlerimizin hedefleri kamuoyu ile detaylı bir şekilde paylaşılmıştır. 
Gezi Parkı ile ilgili kesinlikle oradaki insanlara müdahale olmayacağı, Taksim'e yönelik de herhangi bir müdahelede bulunmayacağımızı ifade etti. 
Gerek Atatürk anıtı gerekse Atatürk Kültür Merkezi ile alan etrafındaki materyaller toparlandı. 
Herkesin gördüğü gibi emniyet çalışanları ile bazı münferit grupların kişisel çatışmaya girmeye çalıştıkları görülü. Bu marjinal gruplara gerekli müdahaleler yapıldı. 
Bu grupların daha büyük çapta çatışma yaratma isteğine fırsat verilmedi. Kontrollü duruşumuzu muhafaza ediyoruz. 
Gezi Parkı'nda çevreci duyarlılıkla başlatılan eylemlerin pek çok legal ve illegal kuruluşun reklam panosu haline dönüştürülmüştür. 
Bu görüntü milletimizin gönlünde üzüntüye sebep olmakta ve dünya kamuoyunda İstanbul'un itibarına zarar vermekte idi. 
Bu noktada çalışma tamamlanmıştır. Bu noktadan itibaren de Gezi Parkı'na yönelik hiçbir müdahalemizin olmayacağını ifade ediyorum. 
Gezi Parkı'ndaki gençlerin çatışmaya dönük çabalara uymamış olmaları, polisimizle çatışmaya girmek isteyen gruplara prim vermemiş olmalarını fevkalede değerli buluyorum. Polisimize yardımcı olan bu tutumlarını dikkatle takip ettiğimizi ve onlara teşekkür ettiğimizi bir kez daha ifade ediyorum. 
Gerek Gezi Parkı'ndaki gençlerimizin gerek duyarlı vatandaşlarımızın bu duyarlı tavırlarının sürmesini umut ediyoruz. 
Burada mükemmel bir işbirliği sürdürüldüğünü ve bundan sonra da sürdürüleceğini düşünüyorum. 
STK'ları tebrik ediyorum. Marjinal gruplara karşı her türlü provokasyona karşı bilinçli duruşumuzun devam ettirelim diyorum. 
Çatışmalarda ciddi tedavi gerektirecek sıkıntı olmamıştır. Ancak çatışmalarda önemli olmayan yaralanmalar olmamıştır. Ancak gösterilerde bir polis aracımızın yakılmasına varıncaya kadar bize karşı eylem yapmaya çalışan kişilere karşı gözaltı uygulaması yapılmıştır. Ancak istediğimiz şey kesinlikle bir çatışma ortamı değildir.
Uydur uydur yaz diye bir halk tabirimiz vardır. Sosyal medyamızın elbetteki bu konuları iyi değerlendiren yanı olmakla birlikte, sosyal medyayı bu tür eylemleri kışkırtmak amacıyla kullananlar vardır. 
Zihinlerimizi bombardımana tabi tutan, yalan haberlerle emniyet güçlerimizi sıkıntıya sokmak isteyen her türlü şeyle mücadele edeceğiz. 
Sosyal medyadaki her bir yalan haber ajitasyondur. Elinde telsiz, silah görüntüsü olan, bunların polis olduğu yönündeki ters algıyı yaratmaya yönelik çalışmalar takip edilecektir. 
Biz Taksim'in ve Gezi Parkı'nın şu andaki çalışma kapsamında değildir. Bizim yaptığımız çalışma İstanbul'un görüntüsünü bozan, Atatürkümüzün heykelini adeta bir reklam tablosuna çeviren görüntüyü sonlandırmaya yöneliktir. 
Bundan sonraki süreçte yeni baştan, yeni baştan görüntülere asla fırsat vermemelidir. 
Gezi Parkı'na gidilebilir. Oradaki gençlerimiz, insanlarımız fevkalede iyi bir duruş sergilemişlerdir. Kendilerini bütün eylemci gruplardan ayırmışlardır. Polisimize bu duruşlarıyla katkıda bulunmuşlardır. 
Uygun bir zamanda görüşmeyi, veya onların bizi ziyaret ederek görüşmeyi sağlayabiliriz. Yeni diyaloglara hepimizin ihtiyacı vardır.
DHA




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)