adscode

Van'da ki Öğretmenin Hayatını Kaybetmesi Meclise Taşındı

Van'da ki öğretmenin hayatını kaybetmesi hakkında Tekirdağ Milletvekili Emre KÖPRÜLÜ'nün İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle hazırladığı soru önergesi.

Van'da ki Öğretmenin Hayatını Kaybetmesi Meclise Taşındı
Haberler
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim ŞAHİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması konusunda gereğini arz ederim.


Emre KÖPRÜLÜ
Tekirdağ Milletvekili

Van'da sınıf öğretmenliği yapan 27 yaşındaki bir öğretmen kendisini tehdit eden eski sevgilisi tarafından; devletin ilgili kurumlarının gerekli tedbirleri almaması nedeni ile göz göre göre öldürülmüştür. Kadına yönelik şiddetin son örneği olan bu olayda, genç öğretmen can güvenliğinin sağlanmadığını ve başına geleceklerden dolayı hiçbir önlem almayarak, kendisi ile dalga geçer gibi tavsiyelerde bulunan kurum ve şahıslardan şikayetçi olduğunu bir dilekçe ile belirtmiştir.
 Van’da görevli 27 yaşındaki Gülşah öğretmen,  sürekli ölüm tehditleri alması üzerine yardım umuduyla görüşmeye çalıştığı  Van Valisi, Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden  gerekli ilgi ve muameleyi göremediği için bugün hayatını kaybetmiştir.
En önemli görevi o ildeki vatandaşların can güvenliğini sağlamak, kamu düzenini korumak ve suç işlenmesini önlemek olan Vali, Vali Yardımcısı; Gülşah öğretmene verdiği cevapla nasıl bir gaflet içinde bulunduklarını kamuoyuna göstermiştir. Can korkusu ile çaresizlik içinde Vali yardımcısı ile görüşmeye giden Gülşah Öğretmen  “En kötü ihtimalle ölürsün, ölüm haktır “ şeklinde akla mantığa, vicdana sığmayacak bir cevapla karşılaşmıştır.
Tehditlere maruz kalan, aile düzeni, huzuru bozulan ve kadına yönelik şiddetin son mağduru olan genç öğretmen korunmak hayatta kalabilmek için tüm yasal yollara başvurmuş,  ancak devletten aldığı bu manidar cevapla ne yazık ki hayatını kaybetmiştir.  







Bu bağlamda;

    •    Ölümle tehdit edildiği ve güvenlik sorunu yaşadığı için tek çare olarak Van Valiliğine giden Gülşah Öğretmenin ilgili kamu yetkilileri tarafından can güvenliğinin sağlanması yerine  “En kötü ihtimalle ölürsün, ölüm haktır “ şeklinde adeta dalga geçer gibi bir laf edilmesini  doğru buluyor musunuz?

    •    Korunmak için devletten gerekli tedbirlerin alınması talebinde bulunan ancak aldığı cevapla daha da yıkılan genç öğretmenin de ölmeden önce yazdığı dilekçede ölümünden sorumlu tuttuğu kişiler hakkında gerekli yasal süreci başlatacak mısınız?

    •    Vatandaş hayatının tehlikede olduğunu devletin ilgili makamlarına bildirdiyse bütün önlemlerin alınması gerekmiyor mu? Bu şekilde şikayetler sebebiyle ilgili makamlara yardım talebinde bulunan vatandaşlar var mı? Onlara gereken yardımlar sağlanıyor mu?

    •    Bu soru önergesinin verildiği tarih olan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü çerçevesinde devleti temsil eden kamu görevlilerinin (Vali, Vali Yardımcısı )bir öğretmene bu şekilde davranışı, tedbir almayışı ve sonunda öğretmenin hayatını kaybetmesi olayını insan haklarıyla bağdaştırabiliyor musunuz?





Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)