adscode

Yapı Kredi Play ile Kampüste Festival Var!

Yapı Kredi’nin gençlere torpil yapan kredi kartı Play’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk üniversitelerarası film festivali Play ÜniFilmFest’in ikinci durağı 13-19 Şubat tarihleri arasında…

Yapı Kredi Play ile Kampüste Festival Var!
Etkinlikler

 

 

Üniversite öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen Play ÜniFilmFest ilk yılında Bursa’da Uludağ Üniversitesi ve Sakarya’da Sakarya Üniversitesi’nin ardından Malatya’da İnönü Üniversitesi, Adana’da Çukurova Üniversitesi, Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mersin’de Mersin Üniversitesi, İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi ve son olarak İstanbul’da İstanbul Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi’ni gezecek.

 

Dünya festivallerinde büyük ilgi uyandıran, usta yönetmenlerin filmlerinin yanı sıra Türk sinemasının son dönem önemli örneklerini bir araya getiren Play ÜniFilmFest’te ücretsiz film gösterimlerinin yanısıra üniversiteli gençler filmlerin yaratıcılarıyla bir araya gelme şansı da yakalıyor.

 

Ayrıca Festival kapsamında sinema dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı atölyeler, söyleşiler ve sinema kursları gerçekleştiriliyor, gençler sinemanın temel taşlarını uzmanlarından öğreniyor

 

En İyi Kısa Film’e 10 bin TL ödül

 

Play ÜniFilmFest kapsamında düzenlenecek olan Ulusal Film Yarışması, üniversite öğrencilerini kısa film yapımına özendirmek, sosyal-kültürel ortamlarını sinema aracılığıyla anlatabilme imkânı yaratmak Türkiye’de kısa filmin gelişmesine katkıda bulunmak ve yeni sinemacıları desteklemek amacını güdüyor..

 

Ön eleme jürisi tarafından belirlenecek 10 film, izlesene.com web adresinde Play ÜniFilmFest için özel tasarlanan sayfadan izlenebilecek. Sinema ve sanat dünyasının tanınmış isimlerinden oluşan Kısa Film Jürisi’nin oylarıyla seçilecek “En İyi Kısa Film” ise 10.000 TL’lik ödülü kazanacak.

 

Filmler ayrıca, izlesene.com üzerinden halk oylamasına da sunulacak ve ziyaretçiler birinci seçilecek filmi tahmin etmeye çalışarak çeşitli ödüller kazanacak.  

Saygılarımızla,

Karin Şamo


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)