adscode

'Yaratıcılık sadece öğrencide değil öğretmende de olmalı'

Teknolojinin hızla gelişmesiyle eğitim alanı da şekilleniyor. Adobe Eğitim ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Jon Perera, “Gelecekte yaratıcı, vizyonu geniş bireyler ön plana çıkacak. Artık…

'Yaratıcılık sadece öğrencide değil öğretmende de olmalı'
Haberler
Dijital medya, yaratıcı alanlar kadar eğitimi de etkiliyor. Bunun için yüksek öğretimden eğitimciler teknoloji ve eğitimin geleceğini konuşmak üzere İstanbul’da buluştu. 10-12 Temmuz’da düzenlenen Adobe Dijital Medya Eğitim Zirvesi’ne Fransa, Almanya, İtalya gibi birçok ülkeden, 200 eğitimci katıldı. Her çocuğa bir tablet uygulamasının çok başarılı olduğunu belirten Adobe Eğitim ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Jon Perera, “Gelecekte yaratıcı, vizyonu geniş bireyler ön plana çıkacak. Artık sadece öğrenci değil, onu yetiştiren öğretmen de yaratıcı olmalı. Bu noktada FATİH Projesi, her iki tarafın da gelişimi için atılan büyük bir adım. Öğretmenlere eğitim vermek ve onları desteklemek de çok önemli. Ciddi bir dönüşüm içindesiniz. Türkiye genç bir nüfusa sahip. Burası, eğitim pazarı açısından heyecan verici” dedi. Her ülkede Bakanlıkla ortak hareket ettiklerini anlatan Perera, şöyle devam etti: “Türkiye’de de FATİH Projesi’nde danışman gibi çalışmak istiyoruz. Değişimin her anında olmayı hedefliyoruz. Çocuklara doğru cihazlarla, doğru eğitim verilmeli. Ancak bu şekilde onlar için yararlı oluruz.” İnsanlar ucuz eğitim arayışında Teknolojinin eğitimi şekillendirdiğini söyleyen Jon Perera, “Artık öğrenciler dünyanın en iyi akademisyenlerine çok kolay bir şekilde ulaşacak, onların derslerini dinleyebilecek. Uzaklığın bir önemi kalmayacak. Eğitim değişiyor. Sınıf şekli ve saatleri değişiyor. Artık öğretmenler öğrencilere koçluk yapacak. Çocuklar eve gittiklerinde basit, temel bilgileri öğrenebilecek. Yani ödev ile ders dinleme zamanı değişecek. Artık her öğretmen, kendi içeriğini yaratmalı. Ders zamanında ise herkes birbiri ile etkileşim içinde olmalı” dedi. Perera, yükseköğrenimin çok pahalı olduğu özellikle Amerika, İngiltere gibi yerlerde insanların daha ucuz bir eğitim arayışında olduğunu belirtti ve devam etti: “Çocuklar biyoloji, kimya gibi derslerin ödevlerini sanal olarak yapacak, başkaları ile de paylaşabilecek. Uzaya çıkmadan ayı gezecekler. Bunların hepsi yaratıcılığı geliştirecek. Ayrıca tüm bunlar engelli çocukların da hayatını değiştirecek. Eve kapanan engelliler sanal da dünyaya açılacak.”

*****

 E-learning’e yatırım 228 milyar dolara ulaşacak 5 ülkede 5 bin kişi ile pazar araştırması yaptıklarını anlatan Jon Perera, katılımcıların yüzde 80’i yaratıcılığın uzun dönemli başarı için gerekli olduğunu söyledi. Perera, “Ama verilen cevapların yarısından fazlası ise eğitim sisteminin yaratıcılığı öldürdüğünü savundu. Yani birbiri ile örtüşmeyen durum söz konusu” diye konuştu. Artık dönüştürücü ve oyunun kurallarını bozan bir teknoloji olduğunu vurgulayan Perera, şunları anlattı: “Tablet cihazlar fazlalaştı. İnternet her yerde. Çok fazla cihazdan bilgiye ulaşabiliyoruz. Her şey sanal bir ortamda bulunuyor. E-öğrenme hızla genişliyor. Bu alana yapılan yatırımın önümüzdeki yıllarda 72 milyar dolardan 228 milyar dolara çıkması bekleniyor.” Her ülke kendi doğrusunu bulmalı Adobe Eğitim ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Jon Perera: Türkiye’de öğrencilere ve öğretmenlere verilen tabletlerde sınırlandırmalar söz konusu. Bu ne kadar doğru bilemiyorum. Avusturalya’da da aynı durum söz konusuydu. Sonunda Eğitim Bakanları sınırları kaldırma kararı aldı. Bu durum ekstra sorumluluk gerektiriyor. ‘En düzgün nasıl kullanılır?’, bu sorunun cevabı yok. Çünkü her ülkenin dinamikleri farklı. Kerkes kendi doğrusunu bulmalı.
Hürriyet Eğitim

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)