adscode
adscode

Yaşayan Kütüphane

Kâğıtların değil insanların okunduğu “Yaşayan Kütüphane” dünyanın en büyük hukuk öğrencileri birliği olan Avrupa Genç Hukukçular Derneği’nin İstanbul Şubesi tarafından 5 Mart Çarşamba günü İstanbul Bilgi…

Yaşayan Kütüphane
Etkinlikler
“Yaşayan Kütüphane” Türkiye’de ilk defa Toplum Gönüllüleri Vakfı ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Birimi tarafından herhangi bir nedenle toplum tarafından ayrımcılıkla karşılaşan kişilerin kişisel deneyimlerinden yararlanmak ve ötekileştirme kavramını yıkmak amacıyla 2007 yılında başladı.

“Yaşayan Kütüphane” normal bir kütüphane gibi çalışıyor. Okuyucular kütüphane kataloğundan seçtikleri kitapları alıp okuyorlar. Dilerlerse bir kitabı birden fazla kişi aynı anda okuyabiliyor. Yaşayan Kütüphane’nin diğer kütüphanelerden tek farkı ise kitapların insan olması!

Birçok kez gerçekleştirilen Yaşayan Kütüphane’yi bu defa İstanbul'daki farklı hukuk fakültelerinde okuyan öğrenciler düzenliyor. 5 Mart Cumartesi günü tüm gün sürecek etkinlik İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü Enerji Müzesi’nde saat 09.00’da başlayacak. İsteyen herkes etnik, kültürel, mesleki, dini, sağlık, cinsel kimlik, vb. özellikleri nedeniyle ayrımcılığa uğramış kitapları gelip okuyabilecek.

Avrupa Genç Hukukçular Derneği (ELSA), merkezi Brüksel'de bulunan Avrupa'da 43 ülkede 300'e yakın hukuk fakültesinde 38.000 hukuk öğrencisi ve mezun genç hukukçuyu kapsayan ve hukuk alanında faaliyet gösteren uluslararası bağımsız, politik olarak tarafsız, kar amacı gütmeyen, insanlık onuru ve kültürel farklılıklara dayalı bir dünya yaratma ideali ile kurulmuş dünyanın en büyük hukuk öğrencileri birliği.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)