adscode

Yıldız: '4+4+4’ün ilk karnesi iyi'

İstanbul’da 2012-2013 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle öğrencilere karneleri verildi. ‘Kitaplı Karne Projesi’ kapsamında bir yayınevi tarafından verilen 5 bin kitap İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün…

Yıldız: '4+4+4’ün ilk karnesi iyi'
Haberler






Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde okuyan 17 milyonun üzerinde öğrenci 2012-2013 eğitim öğretim yılına karne alarak yaz tatiline girdi. 8 Eylül 2012’de ders başı yapan öğrenciler, 9 ay süren eğitim maratonu yorgunluğunu 3 aylık yaz tatilinde atacak.
İstanbul Sultanbeyli’deki Mimar Sinan İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğrencilere karnelerini veren İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, 4+4+4 sisteminin çok başarılı bir sınav verdiğini dile getirerek şunları söyledi:
"Bu karne programının ayrı bir önemi var. Karneler anne babaların, öğrencilerin olduğu kadar yöneticilerin, bizlerin Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bir karnesi. Ama, bu karne 4+4+4 programının karnesi olarak tanımlanıyor. 2012-2013 eğitim öğretim dönemine bağladığımızda bir sorun varmış gibi çeşitli söylentiler vardı ancak, ortaya çıkan tabloda özellikle şunu söylemek istiyorum. İstanbul’a bu yıl 5 bin yeni derslikle başlamıştık. Gerçekten de sınıf ortalamalarımızda geçen yıllara göre artış değil, azalma oldu. Bu anlamda fiziki alt yapı sağlamdı, biz bunu biliyorduk. Öğretmenlerimizin yeni sisteme karşı ilgisini, alakasını ve olumlu yaklaşımlarını da biliyorduk ama ön görülemeyen birtakım sorunlarımız elbette olacaktı. Çünkü ders sayılarımız arttırıldı, çizelgeler değiştirildi, buna paralel müfredatta değişiklikler oldu. Ancak bunlar toplam bir kalite yönetimidir. Sonuçta herkes, sivil toplum kuruluşlarıyla aileler de dahil olmak üzere büyük emek verdi. Bu sene çocuklarımız 4+4+4 eğitim sisteminde ilk karnelerini aldı. 4+4+4’ün karnesini iyi gördük. Eğitim reformunun karnesi çok güzeldir. Çok iyi bir netice alınmıştır."
BAŞARIDA EN ÖNEMLİ FAKTÖR ÖĞRETMENLER
Başarıda en önemli faktörün öğretmenler olduğunu belirten Yıldız, "Başarı sadece akademik başarı değil. Spor, sanat gibi alanların da sosyal gelişme alanlarında da önemli başarılar var. Bunların akademik başarıya yansıması da bizi ayrıca sevindiriyor. Bu başarıda herkesin payı var. Başta öğretmenlerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimiz her zaman daha fazlasını hak ediyor, onları alkışlıyorum" dedi.
İstanbul genelinde yazarlık projelerinin yaygınlaştığını belirten Yıldız, "Kitaplı Karne Projesi" kapsamında Zambak Yayınları tarafından karne hediyesi olarak verilen kitapları öğrencilere dağıttı.
Törene İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Çekmeköy Kaymakamı ve Sultanbeyli Kaymakam Vekili Mehmet Arslan, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin’in yanı sıra okul yetkilileri öğretmenler ve veliler katıldı.

Okullar 16 Eylül’da açılacak
Okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 17 milyon öğrenci karnelerini aldı. Yaklaşık 3 ay süren bir tatile giren öğrenciler, 16 Eylül’de yeniden okullarına dönecekler. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışma takvimine göre, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için birinci yarıyıl 9 Eylül’de başlayacak. Öğrenciler 13 Eylül’e kadar eğitim ve öğretime hazırlanacak. Birinci yarıyıl, 16 Eylül 2014 Pazartesi’den, 24 Ocak 2014 Cuma’ya kadar sürecek. Yarıyıl tatili, 27 Ocak-7 Şubat 2014 tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönemin ilk dersi 10 Şubat’ta başlayacak. 2014-2015 eğitim-öğretim yılı ise 15 Eylül 2014 Pazartesi günü başlayacak.




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)