adscode
adscode

YKS analizi (4), Boğaziçi Hukuk mu? Galatasaray mı?

Boğaziçi Rektörü Naci İnci sonucu memnuniyetle karşılarken, Galatasaray Rektörü Ertuğrul Karsak, “En son aldığımız öğrencinin puanı bile Boğaziçi'nin ilk aldığı öğrencinin puanından daha yüksek. Aksi olsa şaşırtıcı olurdu” şeklinde konuştu.

YKS analizi (4),  Boğaziçi Hukuk mu?  Galatasaray mı?
Milliyet Diyalog
Güncelleme : 25-Aug-22 14:50

 

Kim ne derse desin öğrenciler ne istediğini çok iyi biliyor. Özellikle de en tepedekiler.

Örneğin herhangi bir alanda Boğaziçi olmazsa olmazların başında geliyor.

Yine öğrenci tercihlerini belirleyen en önemli etkenlerden biri de yurt ve burs olanakları.

Bu yüzdendir ki vakıf üniversitelerinde burslu öğrenciler ile ücretli okuyan öğrenciler arasında 100 puanı aşan farklılıklar var.

Bu süreçte en çok merak edilen konulardan biri de Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin, Galatasaray Hukuk’u tahtından indirip indirmeyeceğiydi.

Sonuçlar açıklandı.

Sonuç, şaşırtıcı olmanın da ötesinde Boğaziçi için tam bir şok niteliğinde.

Bırakın Galatasaray'ı, ilk 10’a zor girdi.

Boğaziçi Rektörü Naci İnci sonucu memnuniyetle karşılarken, Galatasaray Rektörü Ertuğrul Karsak, “En son aldığımız öğrencinin puanı bile Boğaziçi'nin ilk aldığı öğrencinin puanından daha yüksek. Aksi olsa şaşırtıcı olurdu” şeklinde konuştu.

Galatasaray Hukuk 35 öğrenci aldı, taban puanı 528.448. Boğaziçi Hukuk ise 70 öğrenci aldı, taban puanı 491.726.

Genel sıralamaya bakıldığında da Boğaziçi Hukuk bir hayli geride.

Vakıf üniversitelerinin tam burslu bölümleri, sadece Boğaziçi’ni değil Galatasaray'ı da geride bırakıyor ama aldıkları öğrenci sayılarının çok sınırlı olduğu mutlaka göz önünde bulundurulmalı.

Genel sıralamada ilk sırada 20 öğrenci ile Koç Hukuk var. Onu 35 öğrenci ile Galatasaray, 24 öğrenci ile Bilkent, 16 öğrenci ile TOBB Hukuk, 10 öğrenci ile İstanbul Üniversitesi ve Hamburg Üniversitesi ortak programı izliyor. Boğaziçi Hukuk, bu sıralamada kendisine ancak 9. sırada yer bulabilmiş durumda!..

Peki, 20 öğrenci baz alındığında nasıl bir tablo söz konusu? İşte o zaman Koç’un ilk sıradaki yeri de aşağılara iniyor. İşte tablo:

Koç Üniversitesi Hukuk (Burslu): Kontenjan 20, İlk Yerleşenin Puanı 549.33763, Son Yerleşenin Puanı 530.68457

Galatasaray Üniversitesi Hukuk: Kontenjan 35, İlk Yerleşenin Puanı 552.30834, İlk Yerleşenin Sırası 2, 20’nci Yerleşenin Puanı 534.58161, 20’nci Yerleşenin Sırası 81, Son Yerleşenin Puanı 528.44829, Son Yerleşenin Sırası 164

Boğaziçi Üniversitesi Hukuk: Kontenjan 70, İlk Yerleşenin Puanı 527.97583, İlk Yerleşenin Sırası 168, Son Yerleşenin Puanı 491.72665, Son Yerleşenin Sırası 1741

Burs ve yurt!

Puanları belirleyen en önemli ayrıntılardan biri de yurt, burs ve özellikle de cep harçlığı.

Galatasaray Rektörü Karsak, “İstanbul’da yurdu bulunmayan tek devlet üniversitesi biziz. Öğrencilerimize iyi bir eğitimin dışında verdiğimiz başkaca bir şey yok. Ona rağmen, tercih ediliyor olmamız gurur verici” diyor.

Peki, diğer üniversiteler ne veriyor?

Vakıflarda öğrenim bursu ve yurt dışında profesör maaşı kadar cep harçlığı verenler de var ama çok sınırlı sayıda öğrenciyi kapsıyor. Yine ayrı şekilde mezun oluncaya kadar devam edecek sözü verilen yurt ve burslar bir şekilde kesintiye uğrayabiliyor. Bu yüzden çok dikkatli olmakta sonsuz yarar var…

Rektörler ne diyor?

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü İnci, “Hukuk Fakültesi’nde verilecek derinlikli ve güncel eğitimin gözlenmesiyle puanların gelecek yıllarda daha da artacağına eminiz” demiş.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)