adscode
adscode

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
Sınavlar
Güncelleme : 01-Aug-19 16:55

 

Tercihte bulunan öğrenciler sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Şehir dışında tercih yapan öğrenciler ise özellikle yol durumunu da göz önünde bulundurarak, 2019 üniversite kayıt tarihlerini araştırıyor. YÖK tarafından üniversite kayıt tarihleri açıklandı. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

 

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHİ

YÖK tarafından belirlenen üniversite kayıtları 19 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Öğrenciler öncelikle kazandıkları üniversiteye internet üzerinden kayıt yaptıracaklar. Ardından kazandıkları üniversite tarafından istenen belgeleri hazırlayıp 23 Ağustos’a kadar teslim edecekler. Yani üniversite kayıtları 19 – 23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

 

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

22 Temmuz’da başlayan YKS tercihleri 29 Temmuz tarihinde yani bugün sona eriyor. Tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise henüz belli değil. Ancak üniversite kayıt tarihi göz önüne alındığında tercih sonuçlarının kayıtlardan önceki son hafta da en geç 16 Ağustos Cuma günü açıklanması bekleniyor.

Yerleştirme sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda veya adayın müracaatı halinde yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)